torsdag 07.07.22
Energimølla

Morten Qvenild: Personal Piano 2.0

Morten Qvenild presenterer sitt soloprosjekt Personal Piano: 2.0 – for første gang live!

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: 395,-

Morten Qvenild er musikeren som turnerer med A-ha den ene uka, spiller improvisasjonsmusikk med Gard Nilssen eller den improviserende datamaskinen KimAuto den andre og jobber med Frode Grytten eller Marit Larsen i studio den tredje. Og driver med alt i mellom der. Denne allsidigheten gir han et konstant nærværende fotavtrykk i norsk musikkliv!

Morten Qvenilds plate Personal Piano kom ut i 2016, og han har turnert siden med dette materialet i Norge og Europa. Denne platen ble nominert til to Spellemannspriser og var resultatet av et banebrytende kunstnerisk doktorgradsarbeid der Morten tok for seg det akustiske pianoet og tilførte diverse elektroniske og vokale utvidelser. 

Med pandemi ble den fysiske utferdstrangen av naturlige årsaker dempet, og for å videreutvikle prosjektet ble Morten Qvenilds studio på Nesodden, Ugla Lyd, et viktig verktøy. For å fortsette å holde troen på musikkens egen utferdstrang satte Morten i gang med å komponere låter til Personal Piano 2.0, og har gjennom pandemien gitt ut denne musikken spor for spor fra sitt arbeidsrom gjennom sin egen BandCamp-side. 

Nå blir denne nye musikken gjort om til en konsert, og dette er første gangen vi får høre dette materialet samlet i levende live. Konserten vil pendle mellom en post-korona utblåsning og en meditasjon, der vi vil få høre en  jordnær men samtidig kompleks konsert basert på Mortens låter og tekster blandet med improviserte stier som snor seg i landskapet. Og kanskje en og annen mer eller mindre gjenkjennelig poplåt. 

Musikken er en sammensmeltning av Qvenilds personlige stemme og et organisk-teknisk svært og komplekst instrument. 

Sammen roper de to ut:

Vi vil ha popmusikk!
Vi vil ha melodier!
Vi vil ha motstand!
Vi vil ha støy!

Vi vil ha bjørka, rastløsheten, snøen, ordene, trærne, furua, melankolien,  hytta, asken,  uvissheten, metallet, elektronene, euforien, grublingen, skia, undergrunnen, overvannet, kajakken, countrymusikken, landsbygda, de mørke akkordene og det skimrende lyset.

(Morten Qvenild har medvirket på omlag 100 utgivelser innen jazz og beslekta lyder. In the Country, The National Bank,Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Martin Hagfors, Marit Larsen, Nils Petter Molvær, Shining, Jaga Jazzist, Trinity og Susanna and the Magical Orchestra er noen av samarbeidene han har gjennomført i løpet av to tiår som musiker, komponist og produsent. 

Morten Qvenild – flygel, vokal og elektronikk, Stig Gunnar Ringen – lyd, TBA – Lys/video 

Special guest: Solveig Slettahjell 

 

Konserten starter 14:00 
Dørene åpner 13:00 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl