06.07.2023 KL.17:00
Kongsberg kirke
KR. 390,-

Morgonrode

Tradisjon og nyskaping møtes i musikken til kvintetten Morgonrode.

På denne konserten tar Morgonrode publikum med inn i et musikalsk landskap der tradisjonelt slåttespill veves sammen med egne tekster og gamle ballader får ny drakt. Bandets egne komposisjoner smelter sammen med improvisasjonspartier farget av gruppas nyanserte og varierte bakgrunn. 

Morgonrode brakdebuterte med Spellemannpris, folkelarmnominasjon og strålende kritikker med bandets selvtitulerte «Morgonrode» i 2019. I 2020 kom gruppa med sitt andre album med den underfundige tittelen «Du milde verden» og i juni spilte bandet inn sitt tredje album. 

Morgonrode er en eldre skrivemåte for «morgonrauda», den røde himmelen ved soloppgang, og er et godt bilde på bandets måte å lage folkemusikk på. Her står musikken fritt til å utfolde seg i nye himmelretninger etter hvert som soloppgangen tiltar og solstrålene brer seg utover dagen. Gruppa består av noen av landets ypperste, mest kreative og ettertraktede musikere, og har etter flere aktive år vokst tett sammen. Med den klanglige rikdommen av tre feler, langeleik, resonansstrenger, kontrabass og trommer, kombinert med fremoverlente groover og godt driv, har Morgonrode spisset sitt særegne banduttrykk og framstår som mer enhetlig enn noen gang.

Vi gleder oss til en gylden ettermiddagstime i Kongsberg kirke. 

Rasmus Kjorstad – langeleik, oktavfele
Selma French Bolstad – fele, gitar, vokal
Helga Myhr – hardingfele, vokal
Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass
Andreas Winther – trommer

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.