03.07.2020 KL.19:00
Energimølla
KR. 450,-

Melissa Aldana

Den unge saksofonisten Melissa Aldana er det nye stortalentet på den internasjonale jazzscenen. Fredag 3.juli inntar hun den intime scenen på Energimølla på Kongsberg jazzfestival!

Født og oppvokst i Chile tok Melissa med seg sin hjemlige musikkarv da hun flyttet til New York. Der ble hun fort lagt merke til, og i 2013 vant hun den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition, med musikere som Wayne Shorter og Branford Marsalis i juryen.

Melissa Aldana begynte med altsax, men etter å ha hørt plata Sonny Rollins Plus 4, skjønte hun at det var tenorsaxen som var hennes instrument. Hennes interesse for Sonny Rollins sier mye om hvor hun befinner seg i det musikalske landskapet, selv om hun er i stadig utvikling, og i dag er det mer naturlig å sammenlikne henne med Chris Potter. Altså plasserer hun seg i en stolt tradisjon, men hun kopierer ikke forbildene; hun har sin egen stemme. Denne stemmen har nådd fram til mange. I det velrennomerte jazzmagasinet Downbeats kritikeravstemning i 2019 kom hun høyt opp, foran både Wayne Shorter og Joshua Redman!

Med seg i bandet har hun med seg den fatastiske norske gitaristen Lage Lund:

«I musikken lever den amerikanske drømmen i beste velgående. Uavhengig av om du er jazzmusiker, svartmetaller eller popartist, er drømmen om å breake i USA kanskje det eneste som kan matche kjønnsdriften. For de aller, aller fleste blir det med drømmen, men det finnes unntak. Lage Lund reiste ut for å studere ved prestisjetunge Berklee, senere ble han som første el-gitarist noensinne, tatt opp ved enda mer eksklusive Juilliard School i New York. Og nettopp her, i byen som aldri sover, har han bygd seg opp til å bli en markant og anerkjent skikkelse i det amerikanske jazzmiljøet» Nasjonal jazzscene.

Hennes siste plate, Visions, ble i magasinet Jazzwise belønnet med fire stjerner («Excellent»). Til Kongsberg kommer hun med sin kvartett – Melissa Aldana Quartet.

Melissa Aldana: saxophone
Lage Lund: guitar
Pablo Menares: bass

Kush Abadey: drums

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.