torsdag 07.07.22
Energimølla

Melissa Aldana

Den unge saksofonisten Melissa Aldana er det nye stortalentet på den internasjonale jazzscenen. Torsdag 7.juli inntar hun den intime scenen på Energimølla på Kongsberg jazzfestival!

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 370,-

Født og oppvokst i Chile tok hun med seg sin hjemlige musikkarv da hun flyttet til New York. Der ble hun fort lagt merke til, og i 2013 vant hun den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition, med musikere som Wayne Shorter og Branford Marsalis i juryen.

Melissa Aldana begynte med altsax, men etter å ha hørt plata Sonny Rollins Plus 4, skjønte hun at det var tenorsaxen som var hennes instrument. Hennes interesse for Sonny Rollins sier mye om hvor hun befinner seg i det musikalske landskapet, selv om hun er i stadig utvikling, og i dag er det mer naturlig å sammenlikne henne med Chris Potter. Altså plasserer hun seg i en stolt tradisjon, men hun kopierer ikke forbildene; hun har sin egen stemme. Denne stemmen har nådd fram til mange.  Hennes siste plate, Visions, ble i magasinet Jazzwise belønnet med fire stjerner («Excellent»).

Til Kongsberg kommer hun med sin kvartett. Der spiller den norske gitaristen Lage Lund – som også spilte en strålende konsert på fjorårets jazzfestival.

Melissa Aldana – saksofon
Lage Lund – gitar

Pablo Menares – bass
Kush Abadey – trommer

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl