07.07.2022 KL.19:00
Energimølla
KR. 370,-

Melissa Aldana

Den unge saksofonisten Melissa Aldana er det nye stortalentet på den internasjonale jazzscenen. Torsdag 7.juli inntar hun den intime scenen på Energimølla på Kongsberg jazzfestival!

Født og oppvokst i Chile tok hun med seg sin hjemlige musikkarv da hun flyttet til New York. Der ble hun fort lagt merke til, og i 2013 vant hun den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition, med musikere som Wayne Shorter og Branford Marsalis i juryen.

Melissa Aldana begynte med altsax, men etter å ha hørt plata Sonny Rollins Plus 4, skjønte hun at det var tenorsaxen som var hennes instrument. Hennes interesse for Sonny Rollins sier mye om hvor hun befinner seg i det musikalske landskapet, selv om hun er i stadig utvikling, og i dag er det mer naturlig å sammenlikne henne med Chris Potter. Altså plasserer hun seg i en stolt tradisjon, men hun kopierer ikke forbildene; hun har sin egen stemme. Denne stemmen har nådd fram til mange.  Hennes siste plate, Visions, ble i magasinet Jazzwise belønnet med fire stjerner («Excellent»).

Til Kongsberg kommer hun med sin kvartett. Der spiller den norske gitaristen Lage Lund – som også spilte en strålende konsert på fjorårets jazzfestival.

Melissa Aldana – saksofon
Lage Lund – gitar

Pablo Menares – bass
Kush Abadey – trommer

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.