09.07.2021 KL.1400
Energimølla
KR. 370,-

Marius Neset solo

Marius Neset spiller solokonsert på Kongsberg Jazzfestival!

Alle som kjenner til Marius Neset, vet at hans musikalske kreativitet er uten sidestykke og stadig manifesterer seg i nye kunstneriske bragder. Marius Neset har de siste årene skrevet mye musikk for store ensembler, blant annet for Bergen Filharmoniske Orkester og London Sinfonietta. I 2018 skrev han verket Viaduct for sistnevnte, et verk som ble urfremført på Kongsberg Jazzfestival i forbindelse med at han hadde mottatt festivalens store musikerpris. 

Marius Neset har mottatt flere priser, blant annet Spellemannsprisen for jazz i 2014, en pris han har vært nominert til hele tre ganger. Han har også vært nominert til EDVARD-prisen og Nordisk Råds musikkpris. Plata Snowmelt med musikk som var skrevet for London Sinfonietta mottok både ECHO Awards (den tyske Grammy-prisen) og Statens Kunstfonds pris i Danmark. 

Etter at Marius Neset ga ut sitt første soloalbum på ACT i april i år, har mottakelsen vært nærmest panegyrisk, både fra publikum, anmeldere og konsertarrangører. Anmelder Terje Mosnes kaller soloalbumet «New Dawn» en musikalsk åpenbaring, og hyller både Nesets enestående teknikk og musikalitet.

Musikken Marius Neset tar for seg i dette prosjektet er hans egne komposisjoner, som han har spilt med både små og store besetninger, til og med symfoniorkster. Felles for alle disse komposisjonene var at de startet alene med Marius Neset og saksofonen, og ikke noe annet.

I følge Marius Neset selv har han alltid drømt om å lage et soloalbum, et musikalsk prosjekt der han er helt alene med saksofonen og ikke kan lene seg på noen andre. Rent og ærlig.

Tilbakemeldingene fra de første solokonsertene han har gjort i forbindelse med årets plateutgivelse ryktes om at publikum kan vente seg en helt spesiell opplevelse fra en helt unik musiker.

 

Vi gleder oss til å ønske Marius Neset velkommen til Kongsberg Jazzfestival igjen! 

 

Marius Neset – sax

 

Konsertstart: 14:00

Dørene åpner: 13:00 

 

Refusjonsgaranti: 

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

Foto: Roar Vestad

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.