onsdag 02.07.14
Kirketorget

Mari Boine + Åge & Sambandet (Support: Per Mathisen Trio)

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 490 + bill. avg.,-

Mari Boine er en fremtredende norsk-samisk world music-sangerinne og musiker, som er spesielt kjent for å ha fornyet joik, samt modernisert samisk musikk ved å oppta elementer fra blant annet jazz, rock og folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden for ”sitt allsidige kunstneriske virke”.

De siste årene har hun reist rundt med forskjellige konstellasjoner; akustiske konserter og danseforestllinger, men i forbindelse
med utgivelse av samlealbum er det igjen på tide med en skikkelig norgesturné med full produksjon. På åpningskvelden av jazzfestivalens 50-årsjubileum får vi høre henne på hovedscenen vår, og vi er sikre på at dette blir en magisk og stemningsfull konsert du ikke vil gå glipp av!

Trønderrockens far spiller på Kirketorget! Åge Aleksandersen & Sambandet feirer 30-årsjubileum for klassikeren Levva livet med ny plate og påfølgende sommerturné. Onsdag kveld står de på Kongsberg, klare til å spille materiale både fra nytt og gammelt album. Dette blir uten tvil en knallstart på festivaluka!

Med Levva livet fra 1984 slo Åge Aleksandersen alle norske salgsrekorder. 30 år etter beskrives platen fremdeles som en av de viktigste innen norsk rock, og Åge Aleksandersen er fortsatt en av Norges mest populære rockeartister som spiller for utsolgte hus gang på gang på gang…

På repertoaret denne kvelden står de aller fleste av Åges klassikere, samt hits fra den rykende ferske plateutgivelsen Sukker Og Salt. Kom på Kirketorget og kos deg med låter som Dains Me Dæ, Rio De Janiero, Levva livet, Lys og varme, Fire pils og en pizza, Rosalita, og mange flere!

Support: Per Mathisen Trio

Norges funkmester og bassist-konge, Per Mathisen, tar med seg sin Spelemannsprisvinnende bror, Hans Mathisen, på gitar og den mest den mest innspilte norske trommeslageren noensinne, Rune Arnesen. Sammen fyrer de av en jazzrock/funk konsert som kommer til å sette fyr på Lysthusscenen.

Trioen lover et fantastisk trøkk, spilleglede og halsbrekkende virtuositet.

Per Mathisen (bass), Hans Mathisen (gitar), Rune Arnesen (trommer)

Billetten gir adgang til en helaften på Kirketorget! Programmet på Kirketorget på onsdagen er som følger:

18:30 – Dørene åpner

19:00 – Per Mathisen Trio

20:00 – Mari Boine

22:00 – Åge og Sambandet

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat