lørdag 09.07.22
Energimølla

Makaya McCraven

Makaya McCraven er en vitenskapsmann innafor rytmikk, som beveger seg lekent på tvers av sjangre, kategorier mens han sprenger grensene for hva jazz kan oppfattes som. 

Konsertstart: 23:59 Pris enkeltbillett: 420,-

Lørdag 9 juli kan publikum se fram til en liveopplevelse med en av de hippeste internasjonale jazznavna akkurat nå, når Makaya McCraven avslutter årets festival med klubbkonsert på Energimølla. Forvent uforutsigbare rytmer og soniske lydlandskaper importert rett fra Chicago til Kongsberg!

Den visjonære trommeslageren er sønn av musikerforeldre, født i Paris men oppvokst i Massachusetts , USA. Siden barnsben har han vokst opp med musikk i mange sjangere rundt seg, noe som ofte ble servert av foreldrenes venner, som ble hans mentorer – jazznestorer som Marion Brown, Archie Shepp and Yusef Lateef. Som etablert musiker på vei opp, representerer Makaya McCraven nå en voksende generasjon av globale, sjangerkryssende musikere. Hans unike konserter og prosjekter bekrefter på en uredd måte retten til å redefinere spillereglene for musikk – både for seg selv, men også med et nikk mot andre artisters utforsking og utvikling.

Han slo gjennom med albumet In the Moment i 2015, som av flere store medier som BBC og Los Angeles Times ble døpt ukas og årets album. Med dette albumet lanserte Makaya McCraven det musikalske kjennetegnet sitt, som kan kalles «organisk beat musikk». Heretter var det full fart framover. Han har turnert både i USA og internasjonalt, og produsert fire kritikerroste utgivelser de siste fire årene. På tross av mange opptredener og bred musikalsk aktivitet, er fokus fortsatt på å skape ny musikk og å presse musikk-kulturen framover.

Makaya McCraven – trommer
Junius Paul – bass
Matt Gold – gitar
Marquis Hill – trompet

Konsertstart: 00:00
Dørene åpner: 23:00

Vi har i år satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

 

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio