09.07.2022 KL.20:00
Kirketorget
KR. 795,-

Madrugada & Frida Ånnevik

To norske toppartister spiller sommernatten inn på Kirketorget

Lørdag 9. juli får publikum oppleve det norske superbandet Madrugada, som i år kommer med ny plate for første gang siden 2008. Bandet, som ble gjenforent med stor suksess i 2019 er klare til å gi publikum en kraftprestasjon uten like, med både nye og gamle låter. Samme kveld får publikum også glede av å høre den folkekjære norske artisten Frida Ånnevik, på samme billett.

Madrugada

Madrugada kommer med nytt album 28 januar, bandets første album siden 2008, og er bekreftet til Kongsberg Jazzfestival!

Siden debutalbummet «Industrial Silence» fra 1999, har bandet utgitt fire studioalbums og ett livealbum, og oppnådd en posisjon blant det norske konsertpublikummet som få andre band kan matche. På Industrial Silence synger Sivert Høyem «Oh in time, you and I, we’ll shine», som et løfte om det som er i vente. Og publikum har ventet, og håpet. I slutten av januar slippes Madrugadas etterlengtede album «Chimes at Night», som etterfølges av en større turné i både inn- og utland.

I tiåret etter Industrial Silence ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum. Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte siste album på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen i 2019 ble et uventet, men gledelig nytt kapittel, og etter dette har publikummet bare økt og økt. 

Madrugada har en helt spesiell standing blant både publikummet i Kongsberg og i landet for øvrig. Når bandet nå gir ut ny musikk for første gang siden 2008, blir de trolig mer aktuelle enn noen gang.

Det nye albummet «Chimes at Midnight», ble påbegynt etter gjenforeningsturneen i 2019, og har blitt til i bandets eget studio, Malabar, i Oslo,  i Velvet Recording i Spydeberg og i Berlin. Det meste er nytt på det kommende albumet, men bandet har også blåst liv i noen eldre låter. I februar 2020 ankom Madrugada det legendariske studio Sunset Sound i Los Angeles, og innspilte det nye albumet i de samme rommene som klassiske album med blant andre Fleetwood Mac og The Doors har blitt til. Med denne utgivelsen spår vi at enda flere vil få øynene opp for dette unike bandet i norsk musikkhistorie.
 

 

Frida Ånnevik

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det er blitt fem egne plater, mange konserter, fine samarbeid og uventa svinger. Jubileet ble kronet med en digital konsert av førsteplata «Synlige hjerteslag» på Frida sin hjemmebane.

Gjennom pandemiens år i 2020 og 2021 har Frida & hennes musikere turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, tre-fire Rockefeller konserter, Sentrum Scene, og mye mer.

Da alt ble snudd litt på hodet med hjemmekontor i 2020, fant Frida sammen med kollega Chris Holsten og de laget en norsk versjon av verdenshitten «If The World Was Ending» (JP Sax / Julia Michaels). På norsk ble den «Hvis verden» og teksten traff en dyp nerve hos publikum i alle aldre der vi satt land og strand rundt med hjemmeundervisning, hjemmekontor, uten klemmer, lite sosial omgang og følte at verden raste litt sammen. Låten er hittil strømmet mer enn 18 millioner ganger og i februar ble «Hvis verden» kåret til Årets låt på Spellemannprisen 2020.

Etter mange konserter gjennom de siste 2 årene spiller Frida i 2022 kun et knippe utvalgte festivaler landet rundt. Hun og bandet tar publikum med inn i en verden med sterk musikalsk nerve, og fremfører låter fra Fridas utgivelser. Vi ser fram til å oppleve henne på Kongsberg Jazzfestival! 

 

Dørene åpner: 18:00
Konsertstart: 20:00 

Kirketorget har to billettkategorier «Kirketorget» og «Kirketorget -Alkoholfritt område». Se mer info på vår billettside.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.