lørdag 09.07.22
Kirketorget

Madrugada & Valkyrien Allstars

Madrugada og Valkyrien Allstars spiller sommernatten inn på Kirketorget

Konsertstart: 20:00 Pris enkeltbillett: 795,-

Lørdag 9. juli får publikum oppleve det norske superbandet Madrugada, som i år kommer med ny plate for første gang siden 2008. Bandet, som ble gjenforent med stor suksess i 2019 er klare til å gi publikum en kraftprestasjon uten like, med både nye og gamle låter. Samme kveld får publikum også glede av å høre Valkyrien Allstars, på samme billett.

OBS! Frida Ånnevik som skulle ha spilt konsert, har dessverre avlyst pga. Covid. Valkyrien Allstars føyes til programmet.

Madrugada

Madrugada kommer med nytt album 28 januar, bandets første album siden 2008, og er bekreftet til Kongsberg Jazzfestival!

Siden debutalbummet «Industrial Silence» fra 1999, har bandet utgitt fire studioalbums og ett livealbum, og oppnådd en posisjon blant det norske konsertpublikummet som få andre band kan matche. På Industrial Silence synger Sivert Høyem «Oh in time, you and I, we’ll shine», som et løfte om det som er i vente. Og publikum har ventet, og håpet. I slutten av januar slippes Madrugadas etterlengtede album «Chimes at Night», som etterfølges av en større turné i både inn- og utland.

I tiåret etter Industrial Silence ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum. Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte siste album på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen i 2019 ble et uventet, men gledelig nytt kapittel, og etter dette har publikummet bare økt og økt. 

Madrugada har en helt spesiell standing blant både publikummet i Kongsberg og i landet for øvrig. Når bandet nå gir ut ny musikk for første gang siden 2008, blir de trolig mer aktuelle enn noen gang.

Det nye albummet «Chimes at Midnight», ble påbegynt etter gjenforeningsturneen i 2019, og har blitt til i bandets eget studio, Malabar, i Oslo,  i Velvet Recording i Spydeberg og i Berlin. Det meste er nytt på det kommende albumet, men bandet har også blåst liv i noen eldre låter. I februar 2020 ankom Madrugada det legendariske studio Sunset Sound i Los Angeles, og innspilte det nye albumet i de samme rommene som klassiske album med blant andre Fleetwood Mac og The Doors har blitt til. Med denne utgivelsen spår vi at enda flere vil få øynene opp for dette unike bandet i norsk musikkhistorie.
 

 

Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars er her til stadighet–Takk og pris!Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen.Siste studioalbum i rekken «Slutte og byne» vant Spellemannsprisen 2020 i kategorien Vise, og ligner mistenkelig på pop-musikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk.Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og albumet ble hyllet som utgivelsesårets beste album på de fleste lister med strålende kritikker fra landets største medier. Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene som forblir en evig kjærlighet og mysterier som aldri løses. Både på plate og live vanker energi, inderlighet, og overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.
 

 

Dørene åpner: 18:00
Konsertstart Valkyrien Allstars: 20:00 
Konsertstart Madrugada: 22:00

Kirketorget har flere billettkategorier:

Hovedområde: 18-års aldersgrense:
Denne billetten gjelder kun for området med 18 års aldersgrense, og vil ikke gjelde for området med fri aldersgrense. Er du under 18 år må du kjøpe billett til området med fri aldersgrense.

Fri aldersgrense (ingen alkoholservering):
Denne billetten gjelder kun for alkoholfritt område, som har fri aldersgrense. Alle under 15 år må komme i følge med en voksen (18+). Alle som ønsker å oppholde seg her må ha billett til dette området.

Eget HC-område med plass til rullestoler og ledsagere.
Ledsager: Ledsagere til brukere med gyldig offisielt ledsagerbevis kan kjøpe ledsagerbillett. Billetten må vises sammen med gyldig offisielt ledsagerbevis.

Nattbusser: 
Vi har i år satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl