onsdag 06.07.22
Privat Bar

LILJA

Det er et mylder av gode musikere her til lands, og mange av dem må nødvendigvis havne litt i skyggen. En som definitivt ikke befinner seg i skyggen av noen som helst, er den mangfoldige Oddrun Lilja Jonsdottir. Nå kommer hun til Kongsberg Jazzfestival med sitt prosjekt LILJA.

Konsertstart: 22:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Gitaristen og vokalisten Oddrun Lilja lager musikk som er helt hennes egen, et helt personlig brygg med ingredienser fra de forskjelligste musikktradisjoner. Allerede som nittenåring dro hun til New York og ble der fora med kreativ jazzmusikk. Siden har hun vært på mange og lange reiser og overalt sugd til seg inntrykk fra den musikken hun hørte. India, Tanzania, Etiopia, Libanon og Island er noen av de stedene hun har besøkt og tatt inntrykk av. Men også mer hjemlig musikk har kilt seg inn blant alt det eksotisk utenlandske – som slåtter på hardingfele.

At hun har spilt mye med Bugge Wesseltoft og er med i «Circus» – det særdeles fordomsfrie bandet til Paal Nilssen-Love – har også bidratt til at hun i dag framstår som en musiker med et uttrykk som er hennes, og som det er en utsøkt glede og sitrende fryd å lytte til. Det var samtlige anmeldere av plata «Marble» enige om. En slik musikk fortjener selvfølgelig å bli framført av de beste musikerne, og til Kongsberg tar hun med seg et riktig stjernelag:

Beady Belle (vokal), Bafana Nhlapo (vokal), Jo Skaansar (bass), og Erik Nylander (trommer).

Konsertstart: 22:00
Dørene åpner: 21:00 

OBS! Denne konserten har blitt flyttet fra Argus til Privat Bar. 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl