07.07.2023 KL.1900
Energimølla
KR. 390,-

Kurt Rosenwinkel Quartet

Clapton kalte Rosenwinkel «a genius», og den som vil finne ut om det stemmer, kan bare møte opp i Energimølla fredag den 7. juli.

Noen lurer kanskje på hvem som skal føre jazzgitararven videre etter ikonene Pat Metheny, John Scofield og Bill Frisell. For svært mange er svaret helt innlysende: Kurt Rosenwinkel. Fra sin base i Berlin kommer han nå til Kongsberg Jazzfestival med sin europeiske kvartett.

Kurt Rosenwinkels naturlige musikalske utgangspunkt er den amerikanske, tradisjonelle gitartradisjonen, men han har etter hvert tatt store inntrykk av hip hop, fusion og rock. Han går ikke av veien for å blande elektronikk og programmerte beats inn i jazzens tradisjonelle språk; og ofte bruker han stemmen unisont med gitarspillet. Rosenwinkel fikk tidlig innpass i noen av jazzens mest eksklusive grupper, som Joe Lovano Group, Paul Motion’s Electric Bebop Band og Brian Blade Fellowship.  Han har samarbeidet med et vidt spekter av musikere med svært forskjellig musikalske uttrykk. Et tydelig eksempel på hans musikalske nysgjerrighet og åpenhet er hans medlemskap i Crossroads Guitar Festival Family fra 2013 da han ble invitert av legenden Eric Clapton til å dele scenen med ham og spille med ham. Clapton kalte Rosenwinkel «a genius», og den som vil finne ut om det stemmer, kan bare møte opp i Energimølla fredag den 7. juli.

Kurt Rosenwinkel – gitar
Nicola Andrioli – piano
Doug Weiss – kontrabass
Greg Hutchinson – trommer

Dørene åpner kl. 18:30.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.