03.07.2019 KL.22:00
Privat Bar
KR. 350,-

Krokofant feat. Storløkken og Håker Flaten

High energy jazz-prog!

High energy jazz-prog! Krokofant blir fort stempletsom publikumsfavoritter overalt de spiller – og vi må si oss enige.

Trioen Krokofant spiller energisk og eksplosiv jazzrock som føles både fri og strukturert. Lydbildet er tungt forankret i 70-tallet, men streke referanser til King Crimson, Soft Machine og Mahavishnu Orchestra – et uttrykk de mener treffer både rockefolket, frijazzerne og jazz-rocknostalgikern. 

Med et trommespill som høres ut som en turboladet hybrid mellom Keith Moon og Elven Jones spiller Krokofant presise og tunge riff som forløses i rystende sterke improvisasjoner. Lange, ville saksofonsoloer avslører av et særdeles kreativt, variert og virtuost gitarspill, uten at det noen gang på bekostning av samspillet og grooven. 

Men denne konserten blir noe aldeles ekstra. Bandet har med seg to gjester som begge nærmest er ikoner på sine instrumenter: Ståle Storløkken har i en årrekke bidratt i mange sentrale band med sitt drivende og grenseløst rytmiske tangentspill – fra Terje Rypdal, via Motorpsyco til Elephant 9. Og mange, mange flere! Bassisten Ingebrigt Håker Flaten er også et stort internasjonalt navn. Vi kjenner ham fra band som Atomic, The Thing, The Young Mothers og et utall av samarbeidsprosjekter med folk som Ken Vandermark, Bugge Wesseltoft, Joe McPhee – for å nevne et lite utvalg. 

Tom Hasslan – gitar
Axel Skalstad – trommer
Jørgen Mathisen – saksofon
Ståle Storløkken – orgel
Ingebrigt Håker Flaten – bass

Foto: Thor Egil Leirtrø

Dørene åpnes ca kl. 21.00.
Konsertstart kl. 22.00.
Aldersgrense: 18 år

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.