torsdag 03.07.14
Energimølla

Kongsbergrekruttene

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: 250 + bill. avg.,-

Kongsberg Jazzfestival etablerte i 2005 et rekrutteringsstipend på 25.000 kr til unge musikere fra Kongsbergregionen. Hensikten med stipendiet er å stimulere unge musikere som har vist lovende og ambisiøse takter som jazzmusikere eller innafor jazznær rytmisk musikk. Festivalens håp og ønske er selvfølgelig at stipendiet skal oppmuntre prisvinnerne til fortsatt å satse på musikk – på musikkutdannelse og en karriere som musikere. Det er særdeles tilfredsstillende å kunne konstatere at samtlige ni prisvinnere har markert seg svært positivt etter at de fikk prisen og har gjennomgått en betydelig vekst og utvikling.

Festival nr. 50 er den perfekte anledning til å vise fram samtlige prisvinnere (minus en som dessverre er forhindret). Torsdagen i festivaluka stiller åtte prisvinnere på scenen på Energimølla. Musikerne vil framstå både som et helhetlig band og i mindre konstellasjoner. De vil hovedsakelig framføre egne komposisjoner. Det er ikke tilfeldig at disse musikerne er plassert på en av festivalens viktigste scener på et gunstig tidspunkt. De fortjener stor oppmerksomhet!

Kongsbergrekruttene: Lars Kurverud (sax), Eirik Tovsrud Knutsen (piano), Magnus Grimnes (gitar), Tom Hasslan (gitar), Christian Meaas Svendsen (bass), Axel Skalstad (trommer), Merete Rustand Solli (vokal), Oda Westli (vokal).

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien