lørdag 04.07.15
Kirketorget

Kongsberg storband jubilerer 1995-2015

Konsertstart: 12:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

Kongsberg Storband er en viktig del av det aktive jazzmiljøet på Kongsberg. I 2015 har det eksistert i 20 år – og det må selvfølgelig markeres! Storbandmiljøet hadde ligget nokså brakk i flere år da foreningen Ung Musikk tok initiativ til å danne Kongsberg Storband i 1995. Per-Einar Løvgren var musikalsk leder i mange år og en viktig person for storbandets utvikling. Nå har Jon Gunnar Tovsrud vært bandets innpisker og inspirator i flere år, og han har gjort, og gjør, en formidabel jobb. Kongsberg Storband har alltid mange unge musikere. Det betyr også at det alltid har vært en viss gjennomtrekk i besetningen; de unge drar som oftest fra Kongsberg for å utdanne seg. Men hele tida har det vært noen solide pilarer i bandet som har sørga for kontinuitet. Bandet leverer frisk, gyngende og swingende storbandmusikk.

Kongsberg Storband har alltid hatt et godt samarbeid med Jazz Evidence og Kongsberg Jazzfestival. Det har spilt på en rekke konserter i regi av Jazz Evidence, og hvert eneste år sprer det glade og gode toner utover Festivalkongsberg. Et foreløpig høydepunkt var konserten på Kirketorget i 2014 med gjestesolist Marian Aas Hansen. Da spilte bandet for 800 svært fornøyde publikummere.

Påfallende mange gode jazzmusikere kommer fra Kongsberg, og storbandet har i stor grad bidratt til det. Musikere som i dag er framtredende både i norsk og internasjonal jazz, har fått musikalsk oppdragelse i Kongsberg Storband, f.eks. Morten Qvenild og Christian Meaas Svendsen. Nå vil Kongsberg Jazzfestival understreke betydningen dette storbandet har hatt, og inviterer til jubileumskonsert på Kirketorget i ‘prime time’ lørdag 4. juli. Og dette blir en helt spesiell konsert, for en rekke musikere med fortid i storbandet og som nå markerer seg i norsk jazzliv, dukker opp på scenen under konserten. Marius Hoven, kjent fra Christianssand Ensemble, skriver en ny komposisjon for bandet og vil sjøl være solist. Morten Barikmo arrangerer en komposisjon for vokalisten Oda Westli. Vi får også høre gitaristen Magnus Grimnes, og høyst sannsynlig får vi et bassmøte mellom Christian Meaas Svendsen og storbandets nåværende bassist Øystein Skjelstad Østensen. Og se ikke bort fra overraskelser!

 

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat