lørdag 09.07.22
Gamle Norge

KEiiNO

KEiiNO kombinerer dansbar pop, nordiske melodilinjer og samisk joik og har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt samisk kultur. Nå kommer de på Kongsberg Jazzfestival!

Konsertstart: 23:00 Pris enkeltbillett: 420,-

KEiiNO er langt i fra et one-hit wonder, og albumet OKTA fra 2020 har blitt svært godt mottatt både i utlandet og i Norge. Anmeldere i Aftenposten og NRK ga også OKTA gode skussmål. I Norge har de toppet VG-lista, blitt streamet til dobbelt platina, blitt nominert til Spellemannsprisen for årets låt og vunnet to priser under Sami Music Awards. Etter Melodi Grand Prix i 19′ har trioen gitt ut syv singler, og utgivelsene er strømmet over 45 millioner ganger. De har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia og spilt inn tre musikkvideoer.

Etter suksessen i Eurovision 2019 ble de utnevnt som ambassadører for FNs år for urfolksspråk. Det var derfor viktig for bandet, at albumet inkluderte samarbeid med urfolkartister, deriblant de Australske ARIA-vinnerne Electric Fields, Haka-bandet Te Hau Tahiti, Native American-rapper Drezus og strupesangerinnen Charlotte Qamainq fra Canada. 

Før KEiiNO var Alexandra Rotan fra Eidsvoll live-vokalist for DJ-stjernen Alan Walker. Fred Buljo fra Kautokeino turnerte med sin rap-duo Duolva Douttar, og Tom Hugo fra Kristiansand komponerte hits for Kpop-stjerner som EXO og SHINee. En av bandets grunnverdier er aksept for å være annerledes, og de har siden første stund tatt opp temaet i sine tekster. I en stadig mer polarisert verden ønsker de å være ambassadører for mangfold, og ønsker at alle i verden kan føle seg fri. Gå ikke glipp av denne konserten på Gamle Norge!

Konsertstart 23:00
Dørene åpner 22:00

Husk at du kan kjøpe Gamle Norge-pass, som gir tilgang til alle de 7 konsertene på Gamle Norge under festival. Link til kjøp av pass her.

Aldersgrense 20 år. Ingen vergeordning.

Vi har i år satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl