torsdag 08.07.21
Energimølla

AVLYST Kathrine Windfeld

«……Jeg er bestemt ikke bange for at skrive en smuk ballade, det må gerne være dybt og inderligt. Men det skal være super-sansestimulerende. Det med at du kommer hele farveskalaen igennem, det er fantastisk. Jeg er en temperamentsfuld person med store følelser».

Konsertstart: 1400 Pris enkeltbillett: 350,-

Danske Kathrine Windfeld har i løpet av få år etablert seg både på den danske og den internasjonale jazzscenen – som pianist, komponist, arrangør og bandleder. 

Mikhail Fridman, en forretningsmann med så stor interesse for jazz at han har grunnlagt en jazzfestival og etablert en jazzpris for unge jazztalenter. Letter One Rising Stars Award ble i år tildelt Kathrine Windfeld. Prisvinneren vil spille på et kresent utvalg av jazzfestivaler, og selvfølgelig på Kongsberg Jazzfestival – som den eneste skandinaviske festivalen.

Kathrine Windfeld ble ved Danish Music Award i 2016 utnevnt til «New Jazz Artist of the Year», og i 2018 ble plata «Latency» valgt til årets danske jazzplate. Hun har vakt berettiget oppmerksomhet, først og fremst med sitt storband. Hun utmerker seg med originale komposisjoner og fine og personlige arrangement. Mye av de samme kvalitetene preger hennes sekstett, og det er sekstetten hun nå skal på festivalturné med. Hun nevner Kenny Wheeler og Branford Marsalis blant de som hun har blitt inspirert av. Sekstetten består av unge musikere fra Danmark, Sverige og Polen, og dette er musikere som oppfyller ambisjonene i Kathrines komposisjoner og arrangement. Dessuten er alle dyktige solister. Vær forberedt på en konsert breddfull av temperament og temperatur og heftig energi – som innimellom avløses av sviende vakker lyrikk. Sjøl sier hun: «Min musik er melodisk og iørefallende (…) Mange skriver altfor pent. Jeg er bestemt ikke bange for at skrive en smuk ballade, det må gerne være dybt og inderligt. Men det skal være super-sansestimulerende. Det med at du kommer hele farveskalaen igennem, det er fantastisk. Jeg er en temperamentsfuld person med store følelser».

 

Kathrine Windfeld (piano) – DK

Marek Konarski (tenor sax) – PL

Tomasz Dabrowski (trumpet) – PL

Hannes Bennich (alto sax) – SE

Johannes Vaht (double bass) -SE

Henrik Holst Hansen (drums) – DK

 

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

Konsertstart:  14:00

Dørene åpner: 13:30

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster