NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Konsertinfo

08.07.2017
23:59
Kongsberg kirke
420

Jubileumskonsert: Karin Krog

I 2017 fyller Karin Krog – Norges suverene vokalveteran – 80 år, noe som markeres på Kongsberg Jazzfestival med premiere på et helt nytt samarbeid.

Til den tradisjonelle midnattskonserten i Kongsberg kirke, som hvert år avslutter festivalen, tar Karin Krog med seg den britiske organisten Howard Moody og sin mangeårige samarbeidspartner John Surman på saxofoner. John Surman og Howard Moody har tidligere gitt ut platen ”Rain on the window” på ECM i 2008, men dette er første gangen vi får se Surman, Moody og Krog på samme scene. Under konserten vil Moody traktere det historiske Gloger-orgelet som har stått i Kongsberg kirke siden 1765.

Karin Krog er uten tvil en av landets viktigste jazzmusikere, og har vært det siden hun debuterte med sin første soloplate i 1964. Karin Krog opptrådte på den aller første utgaven av Kongsberg Jazzfestival i 1964, og har gjennom en lang karriere stadig evnet å fornye seg. Hun har eksperimentert med vokalteknikker, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman. Hun har blitt samplet av hip hop-artisten Madlib – og i 2014 utropte hipsterblekka Natt & Dag Karin Krog til Norges største kultartist. Vi kunne ikke vært mer enige!

Karin Krog (vokal), John Surman (saxofoner), Howard Moody (kirkeorgel)

Lytt til Karin Krog: