lørdag 05.07.14
Gamle Kongsberg kino

Jubileumsgalla: Arild Andersen med gjester

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 450 + bill. avg.,-

Når programmakerne i Kongsberg Jazzfestival ønsket at en av våre sentrale jazzmusikere skulle sette sammen sitt drømmeband for å markere den 50. utgaven av festivalen, var det helt naturlig at de henvendte seg til bassisten Arild Andersen. Han har vært festivalens trofaste støttespiller helt siden han spilte her for første gang i 1967. Allerede i 1971 stod han på scenen i Kongsberg kino med Sonny Rollins, og han har vært en viktig del av en rekke av festivalens konserthøydepunkter.  Men Arild Andersen får ikke dette oppdraget utelukkende basert på fortidas bragder, men fordi han fremdeles er en av de fineste bassister man kan høre. Han er ikke bare et stort navn i Norge og Norden, men i høy grad også internasjonalt.

Den svenske pianisten Bobo Stenson var også med på Rollinskonserten i 1971, og han kommer til jubileumskonserten. Bobo Stenson er en av disse skandinaviske musikerne som ikke bare skinner på den nordiske jazzhimmelen, men i høy grad også på den internasjonale. Helt siden han sammen med Jan Garbarek hadde en av de fineste jazzgrupper verden har hørt, har han hatt en spesiell plass i norske jazzlytteres bevissthet. Han har spilt med «alle» – fra Dexter Gordon til Charles Lloyd og Paul Motion, og har i mange år ledet sin egen, aldeles utsøkte trio. Han har selvfølgelig spilt på Kongsberg mange ganger.

Trommelegenden Billy Hart er også en av Arild Andersens utvalgte. Han har i en årrekke tilhørt jazzens absolutte elitesjikt. Han er en svært fleksibel trommeslager som alltid preger de band han spiller i, på en positiv måte. En så dyktig musiker er selvfølgelig etterspurt, og at Billy Hart har vært med på over 600 plateinnspillinger og har spilt med så framtredende musikere som Stan Getz, Miles Davis, Herbie Hancock og McCoy Tyner, bekrefter hans kvaliteter.

Saksofonisten Bendik Hofseth er også en av Arild Andersens håndplukkede musikere til jubileumskonserten. «Bendik spiller bedre enn noensinne», var Arilds begrunnelse for å ta ham med, og det er selvfølgelig begrunnelse god nok når det gjelder saksofonisten som tok over etter Michael Brecker i «Steps Ahead». Han har dessuten nådd ut til et stort publikum med sine plater og konserter. Siden han er engasjert i organisasjonsliv og undervisning, har han ikke vært så ofte å høre de seinere åra. Nå er heldigvis muligheten der!

GJESTER!  Den som møter opp i Kongsberg kino til denne konserten, vil – i tillegg til dette fine bandet –  oppleve én eller flere gjester. Og det blir gjester av det celebre slaget!

Arild Andersen (bass), Bobo Stenson (piano), Bendik Hofseth (saksofon), Billy Hart (trommer)  + celebre gjester!

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)