fredag 05.07.24
Kongsberg Musikkteater

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Joshua Redman kommer til Kongsberg Jazzfestival med sitt nye musikalske samarbeid med vokalisten Gabrielle Cavassa.

Konsertstart: 21:00 Pris enkeltbillett: 590,-

Tidlig i sin karriere beskrev Joshua Redman sin kreative prosess som å «bevare mine røtter mens jeg forlenger mine greiner». Det siste skuddet på hans karrieretre er samarbeidet med vokalisten Gabrielle Cavassa. Fredag 5. juli kan du høre det unike samarbeidet i Kongsberg Musikkteater.

Saksofonisten Joshua Redman plasserer seg – stort sett – i den musikalske arven etter Sonny Rollins. Han har mye av den samme uimotståelige rytmiske swingen som den gamle mester. Han har en tone, en frasering og en improvisasjonsfantasi som gjør ham til den opplagte viderefører av Rollinstradisjonen. Men han kopierer ikke Rollins, han er så absolutt sin egen herre! Og sjøl nevner han musikere som John Coltrane, Ornette Coleman og Cannonball Adderley som viktige inspiratorer. Og han føyer til artister utenfor jazzen som også har påvirket ham: The Beatles, Prince og Aretha Franklin. Og selvfølgelig har det betydd mye at han er sønn av den store Dewey Redman.

Nå samarbeider Redman for første gang med en vokalist, Gabrielle Cavassa. Dette nyoppdagede stjerneskuddet kommer opprinnelig fra California, men bor nå i New Orleans. Hun er litt av en sensasjon på den internasjonale jazzscenen, en vokalist som synes å være influert av Portisheads Beth Gibbons så vel som av Billie Holiday og Sarah Vaughan.

Høsten 2023 kom den første plata med Redman og Cavassa – «Where Are We». Her tar Joshua Redman og bandet lytteren med på en reise gjennom USA, med sine versjoner av låter som «Streets of Philadelphia» av Bruce Springsteen og «Chicago» av Sufjan Stevens. Det velrennomerte jazzmagasinet Jazzwise ga plata fire stjerner – som betyr «excellent»! Da tjue engelske kritikere skulle velge årets beste plater i det samme magasinet, kom «Where Are We» helt på toppen.

Joshua Redman – saksofon
Gabrielle Cavassa – vokal
Paul Cornish – piano
Philip Norris – bass
Nazir Ebo – trommer

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)