torsdag 05.07.18
Energimølla

Jon Rune Strøm Quintet

Bassisten Jon Rune Strøm har i en årrekke vært en viktig støttespiller og medmusiker i noen av de beste jazzgruppene i Norge og Skandinavia. Nå har han satt sammen sitt eget band.

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 300,-

Helt fortjent har Jon Rune Strøm vakt oppsikt med sitt basspill i band som Friends & Neighbors, Paal Nilssen-Loves Large Unit, Frode Gjerstad Trio og All Included – for å nevne noen. I sin kvintett realiserer han ønsket om et band der musikken i stor grad er groovy og riffbasert; derfor boltrer to bassister og en trommeslager seg temmelig kraftfullt. Fra Paal Nilssen-Loves Large Unit har Strøm tatt med seg bassisten Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen. De har utvikla et særdeles intenst samspill, og når det trengs, bytter bassistene til el-bass. Det er selvfølgelig også god plass til soloer, og de to blåserne, André Roligheten (sax) og Thomas Johansson (trompet) benytter enhver mulighet til å vise hva som bor i dem av temperament, energi og melodisk fantasi. Selv om bandet utvilsomt har sin egen identitet, er det tydelig at det henter impulser og inspirasjon fra 1960-70-tallets jazzpionerer – som Ornette Coleman og John Coltrane.

André Roligheten (sax), Thomas Johansson (trompet), Jon Rune Strøm (bass), Christian Meaas Svendsen (bass), Andreas Wildhagen (trommer)

Konsertstart kl. 19:00. Dørene åpnes kl. 18:30.

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl