05.07.2018 KL.19:00
Energimølla
KR. 300,-

Jon Rune Strøm Quintet

Bassisten Jon Rune Strøm har i en årrekke vært en viktig støttespiller og medmusiker i noen av de beste jazzgruppene i Norge og Skandinavia. Nå har han satt sammen sitt eget band.

Helt fortjent har Jon Rune Strøm vakt oppsikt med sitt basspill i band som Friends & Neighbors, Paal Nilssen-Loves Large Unit, Frode Gjerstad Trio og All Included – for å nevne noen. I sin kvintett realiserer han ønsket om et band der musikken i stor grad er groovy og riffbasert; derfor boltrer to bassister og en trommeslager seg temmelig kraftfullt. Fra Paal Nilssen-Loves Large Unit har Strøm tatt med seg bassisten Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen. De har utvikla et særdeles intenst samspill, og når det trengs, bytter bassistene til el-bass. Det er selvfølgelig også god plass til soloer, og de to blåserne, André Roligheten (sax) og Thomas Johansson (trompet) benytter enhver mulighet til å vise hva som bor i dem av temperament, energi og melodisk fantasi. Selv om bandet utvilsomt har sin egen identitet, er det tydelig at det henter impulser og inspirasjon fra 1960-70-tallets jazzpionerer – som Ornette Coleman og John Coltrane.

André Roligheten (sax), Thomas Johansson (trompet), Jon Rune Strøm (bass), Christian Meaas Svendsen (bass), Andreas Wildhagen (trommer)

Konsertstart kl. 19:00. Dørene åpnes kl. 18:30.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.