06.07.2017 KL.19:00
Energimølla
KR. 450,-,-

John Scofield Uberjam Band

John Scofield er uten tvil en mann med legendestatus, og står for et stort mangfold innenfor jazzhistorien. Nå kommer han til Kongsberg Jazzfestival med sitt Uberjam band, bestående av Dennis Chambers, Avi Bortnick & Andy Hess.

John Scofields gitararbeid har påvirket jazzen siden slutten av 70-tallet og står fortsatt sterkt i dag. Scofield har en svært særegen lyd med stilistisk mangfold og han er en mesterlig improvisator. Sjangermessig plasseres ofte musikken hans et sted mellom post-bop, funky jazz og R&B.

Etter å ha gått på Berklee College of Music i Boston, ble Scofield medlem av Billy Cobham-George Duke bandet. I 1977 spilte han med Charles Mingus, og sluttet seg til Gary Burton kvartett. Han begynte sin internasjonale karriere som bandleder og plateartist i 1978. Fra 1982 til 1985, turnerte Scofield med Miles Davis. Samarbeidet med Davis plasserte ham fast i forgrunnen av jazzens bevissthet som både musiker og komponist.

Siden den gang har han ledet flere egne band, spilt inn over 30 album (mange er allerede klassikere), og samarbeidet med moderne favoritter som Pat Metheny, Charlie Haden, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Jack DeJohnette og Joe Lovano – for å nevne en håndfull.

John Scofield (guitar), Avi Bortnick (guitar), Andy Hess (bass), Dennis Chambers (drums)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.