UTSOLGT!
torsdag 06.07.17
Energimølla

John Scofield Uberjam Band

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 450,-,-

John Scofield er uten tvil en mann med legendestatus, og står for et stort mangfold innenfor jazzhistorien. Nå kommer han til Kongsberg Jazzfestival med sitt Uberjam band, bestående av Dennis Chambers, Avi Bortnick & Andy Hess.

John Scofields gitararbeid har påvirket jazzen siden slutten av 70-tallet og står fortsatt sterkt i dag. Scofield har en svært særegen lyd med stilistisk mangfold og han er en mesterlig improvisator. Sjangermessig plasseres ofte musikken hans et sted mellom post-bop, funky jazz og R&B.

Etter å ha gått på Berklee College of Music i Boston, ble Scofield medlem av Billy Cobham-George Duke bandet. I 1977 spilte han med Charles Mingus, og sluttet seg til Gary Burton kvartett. Han begynte sin internasjonale karriere som bandleder og plateartist i 1978. Fra 1982 til 1985, turnerte Scofield med Miles Davis. Samarbeidet med Davis plasserte ham fast i forgrunnen av jazzens bevissthet som både musiker og komponist.

Siden den gang har han ledet flere egne band, spilt inn over 30 album (mange er allerede klassikere), og samarbeidet med moderne favoritter som Pat Metheny, Charlie Haden, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Jack DeJohnette og Joe Lovano – for å nevne en håndfull.

John Scofield (guitar), Avi Bortnick (guitar), Andy Hess (bass), Dennis Chambers (drums)

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl