torsdag 04.07.24
Kongsberg Musikkteater

John Scofield & Dave Holland Duo

To av jazzens mestskinnende stjerner har funnet sammen i duo. Gitaristen John Scofield og bassisten Dave Holland kommer til Kongsberg Jazzfestival.

Konsertstart: 21:00 Pris enkeltbillett: 590,-

Det hevdes at da Miles Davis hørte den 22-årige Dave Holland i London i 1968, smilte den vanligvis så lukkede sfinxen. Dave Holland spilte med Miles i et par år, og som for så mange andre, betydde samspillet med Miles Davis et kraftig musikalsk puff framover. Han har i en årrekke hatt en soleklar tetposisjon både som instrumentalist, bandleder og komponist. Han har framstått i en rekke ganske forskjellige konstellasjoner, også i duo med mange framstående musikere. Samarbeidet med John Scofield er den nyeste.

John Scofield har også blitt undervist i Miles Davis-akademiet, og han satte sitt markante avtrykk på flere Miles Davis-plater. Han har utviklet en høyst personlig og lettkjennelig stil der han smelter sammen impulser både fra Jim Hall, George Benson og bluesmusikere som B.B. King. Han har, sammen med Pat Metheny og Bill Frisell, vært jazzens toneangivende gitarist de siste årtier.

Selv om duoprosjektet er relativt nytt, kan disse to musikerne se tilbake på flere fine samarbeidsprosjekter, f.eks. på Joe Hendersons epokegjørende hyllest til Miles Davis – So Near So Far – og på all-starkvartetten ScoLoHoFo med Joe Lovano og Al Foster.

John Scofield og Dave Holland er begge suverene improvisatører som trives både med sterkt rytmisk musikk og med den mer finslepne lyrikken.  På kveldens konsert vil de presentere både egne komposisjoner og flere av jazzens klassiske standardlåter.

John Scofield – gitar
Dave Holland – kontrabass

Nummererte sitteplasser

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat