lørdag 08.07.23
Energimølla

JOEL ROSS ‘Parables’

Joel Ross har i løpet av de siste årene markert seg som en definerende stemme blant en ny generasjon amerikanske jazzmusikere, og opparbeider seg et stadig mer dedikert publikum.

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 390,-

Høy energi, komplekse harmonier og ekstatiske rytmer. Joel Ross har i løpet av de siste årene markert seg som en definerende stemme blant en ny generasjon amerikanske jazzmusikere, og opparbeider seg et stadig mer dedikert publikum.

Joel Ross, som vokste opp i Chicago og i dag er en del av New York-scenen, debuterte på det legendariske plateselskapet Blue Note Records i 2019, og har de siste årene spilt på en mengde scener og festivaler i både USA og Europa med ulike prosjekter. Nå får vi endelig høre han i Norge med syvmannsbandet ‘Parables’, der han har med seg syv andre toneangivende og markante musikere fra nåtidens amerikanske jazzscene. Prosjektet tar utgangspunkt i plata «The Parable of the Poet», et grandiost album som har blitt hyllet av både kritikere, musikere og publikum.

Den etter hvert svært anerkjente og prisbelønte vibrafonisten er blitt særlig kjent for hvordan han utforsker improvisasjon og skriftlig komposisjon i et tidvis lyrisk uttrykk som er forankret i både melodi og frasering, men likevel ikke uten tyggemotstand og skarpere kanter. Ross skifter mellom ulike roller i musikken, fra historieforteller, til hovedperson og bifigur. Han spiller øyeblikket, og lar stemninger sette seg, henge og transformere.

Joel Ross – vibrafon
Maria Grand – saksofon
Kalia Vandever – trombone
Sean Mason – piano
Kayvon Gordon – trommer
Rick Rosato – bass
			

Andre artister

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio

Jazzboksen
Onsdag 5. juli / Kl: 14:00

Jazzprat med Now’s the Time: Thomas Hylland Eriksen & David Murray

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Fredag 7. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Lørdag 8. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Skavangertun sykehjem
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Gulljazz

Gratis