lørdag 04.07.15
Gamle Kongsberg kino

Joe Lovano Quartet

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: Kr 385,-,-

Tenorsaxofonisten Joe Lovano scorer høyt når jazzkritikerne skal kåre sine favoritter. Sammen med sin førsteklasses kvartett inntar han Kongsberg kino lørdag 4. juli.

Det var i den siste kritikeravstemningen til jazzmagasinet Down Beat at Joe Lovano toppet kategorien ’Tenor saxophone’ – med god margin til giganter som Sonny Rollins og Wayne Shorter. Lovano er utvilsomt den fremste tenoristen i internasjonal jazz i generasjonen mellom Joshua Redman og Sonny Rollins.

Joe Lovano er en musiker det er lett å like. Med sitt stortonede, rytmiske og uttrykksfulle spill appellerer han til store lyttergrupper. Han uttrykker seg alltid med imponerende autoritet, uansett hvilken musikalsk sammenheng han framstår i. Han har latt seg inspirere av mange forskjellige musikere, både veteranene fra 1940- og 50-tallet og mer moderne musikere. Hans stil er i dag en attraktiv legering av impulser fra Ben Webster, Sonny Rollins, John Coltrane og Ornette Coleman.

Joe Lovanos karriere har vært en jevn marsj mot stadig større anerkjennelse og popularitet. Han ble lagt merke til i de store orkestrene til Woody Herman og Mel Lewis, han slo ned noen markerte merkepæler i jazzens nåtidshistorie med sitt samarbeid med gitaristen Bill Frisell og trommis Paul Motion, og han har solid etablert seg som bandleder og førsteklasses solist. Etter å ha hatt stjerneskuddet Esperanza Spalding i bandet en periode, satser han nå på bassisten Linda Oh, også hun velplassert i Downbeats kritikeravstemning.

Joe Lovano (saksofoner), Lawrence Fields (piano), Linda Oh (bass), Joey Baron (trommer)

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl