04.07.2015 KL.17:00
Gamle Kongsberg kino
KR. Kr 385,-,-

Joe Lovano Quartet

Tenorsaxofonisten Joe Lovano scorer høyt når jazzkritikerne skal kåre sine favoritter. Sammen med sin førsteklasses kvartett inntar han Kongsberg kino lørdag 4. juli.

Det var i den siste kritikeravstemningen til jazzmagasinet Down Beat at Joe Lovano toppet kategorien ’Tenor saxophone’ – med god margin til giganter som Sonny Rollins og Wayne Shorter. Lovano er utvilsomt den fremste tenoristen i internasjonal jazz i generasjonen mellom Joshua Redman og Sonny Rollins.

Joe Lovano er en musiker det er lett å like. Med sitt stortonede, rytmiske og uttrykksfulle spill appellerer han til store lyttergrupper. Han uttrykker seg alltid med imponerende autoritet, uansett hvilken musikalsk sammenheng han framstår i. Han har latt seg inspirere av mange forskjellige musikere, både veteranene fra 1940- og 50-tallet og mer moderne musikere. Hans stil er i dag en attraktiv legering av impulser fra Ben Webster, Sonny Rollins, John Coltrane og Ornette Coleman.

Joe Lovanos karriere har vært en jevn marsj mot stadig større anerkjennelse og popularitet. Han ble lagt merke til i de store orkestrene til Woody Herman og Mel Lewis, han slo ned noen markerte merkepæler i jazzens nåtidshistorie med sitt samarbeid med gitaristen Bill Frisell og trommis Paul Motion, og han har solid etablert seg som bandleder og førsteklasses solist. Etter å ha hatt stjerneskuddet Esperanza Spalding i bandet en periode, satser han nå på bassisten Linda Oh, også hun velplassert i Downbeats kritikeravstemning.

Joe Lovano (saksofoner), Lawrence Fields (piano), Linda Oh (bass), Joey Baron (trommer)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.