lørdag 08.07.23
Energimølla

Joakim Rainer Trio

Årets unge jazzmusikere 2022!

Konsertstart: 13:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Denne spennende og unge pianotrioen med Joakim Rainer Petersen i spissen består av noen av landets mest aktive unge jazzmusikere. De spiller med blikket rettet fremover i det klassiske pianotrio-formatet, og med røtter i jazzhistorien. Musikken er spontan og leken, og rytmisk fengslende. Komposisjonene bygger komplekse former og asymmetriske loops. Deres komposisjoner og improvisasjoner gjenspeiler forgjengere som Andrew Hill og Paul Bley, men beholder og forkynner en distinkt musikalsk personlighet. Med en elektrisk vitalitet og fryktløshet fører nysgjerrigheten dem gjennom både kjente og uoppdagede territorier, alt beskrevet med sitt eget eufoniske språk. Rytmisk mangfoldig, harmonisk uhindret, mikromelodisk, deres unikt sjarmerende tilnærming viser seg å være både utfordrende og vinnende. En særdeles spennende blanding av uttrykk som forenes med lyttende, lekende og fokusert samspill.

Joakim Rainer Trio ble kåret til Årets Unge Jazzmusikere da de vant Jazzintro på Moldejazz 2022. «Bandet har utfordrende komposisjoner med harmonisk og rytmisk kompleksitet som gjør at det er spennende å lytte til. Du må involvere deg som lytter og når du gjør det får du en veldig mangfoldig tonal opplevelse. Musikerne er samspilte og har en tydelig dialog med hverandre. Musikken er solid og energisk, og de
overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers.» Dette var juryens begrunnelse.

Joakim Rainer Petersen – piano
Aleksander Riris – kontrabass

Rino Sivathas – trommer

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl