lørdag 06.07.24
Kongsberg kirke

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Rett fra Los Angeles kommer fyrverkeriet Jimetta Rose med sitt gospelkor Voices of Creation for å lage en uforglemmelig avslutning på årets festival!

Konsertstart: 23:59 Pris enkeltbillett: 590,-

Rett fra Los Angeles kommer fyrverkeriet Jimetta Rose med sitt gospelkor Voices of Creation for å lage en uforglemmelig avslutning på årets festival!

Vokalisten, låtskriveren, arrangøren og produsenten Jimetta Rose, en sentral figur på musikkscenen i Los Angeles, tar med seg gospelkoret Voices of Creation til et knippe europeiske festivaler denne sommeren. I Norge kan du få med deg denne unike konsertopplevelsen på både Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz sommeren 2024.

Voices of Creation består hovedsakelig av ikke-profesjonelle sangere over flere generasjoner, og nettopp dette har vært med på å gi koret en unik sound, personlighet og energi. Det er gospeluttrykket som er bærebjelken i musikken, men med tydelige avtrykk av både jazz, soul og funk. Musikken er spirituell og livsbejaende, og det er lett å ty til musikalske referanser som Kamasi Washington, The Staple Singers og Sly Stone.

Debutplata til Jimetta Rose & The Voices of Creation består av både originallåter og rearrangerte coverlåter, og reflekterer Jimetta’s visjon om grenseløs musikk. «Dette er den nye svarte klassiske musikken», forklarer hun. «Det handler om hva det vil si å være afroamerikaner i dag, men også med visjoner for fremtiden. Musikken er en smak av hva som kommer, hva vi kan gjøre, hva vi har gått gjennom, og hva vi er akkurat nå.»

Vi lover en eksklusiv og uforglemmelig opplevelse i Kongsberg kirke!

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)