torsdag 02.07.15
Energimølla

Jenny Hval og Susanna: Meshes of Voice

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: kr 320,-

Jenny Hval og Susanna mottok nylig Spellemannspris for sitt kritikerroste samarbeid; Meshes of Voice. Nå er de to prisvinnerne klare for Kongsberg jazzfestival!

Meshes of Voice er opprinnelig et bestillingsverk som første gang ble framført på Henie Onstad kunstsenter i 2009. Det ble gjort opptak av urfremføringen, men først fem år etter ble Meshes of Voice på plate en etterlengtet realitet – til stor glede for fans og følgere av de to egenartede soloartistene.

Jenny Hval og Susanna Wallumrød kan etter hvert regnes som to av de sterkeste og mest originale stemmene i norsk musikkliv. Hver for seg har de begge solide solokarrierer, og sammen står de nå bak et prosjekt som har blitt hyllet av både kritikere og musikkelskere, og som nylig ble hedret med Spellemannspris i kategorien ”Åpen klasse”.

Meshes of Voice presenterer lytterne for et fengslende univers bestående av betroelser og forførelser, der mytiske skapninger utgjør en viktig kilde til inspirasjon. At utgivelsen hevdet seg i kategorien ”Åpen klasse” er karakteristisk for musikken som vanskelig lar seg plassere i en tydelig sjangerbås; drømmende og melodiøse partier sys sammen med støyende og kakofoniske landskap og tar lytteren med på en fascinerende ferd inn i Susanna og Jenny Hvals helt egen musikalske verden.

Det britiske musikkmagasinet The Quiteus plasserte Meshes of Voice på topp ti over beste utgivelser i 2014, og også norske aviser som Dagbladet og Dagsavisen hadde plata høyt oppe på sine topplister, da fjoråret skulle oppsummeres.

Vi gratulerer Jenny Hval og Susanna med velfortjent Spellemannspris og gleder oss til å høre Meshes of Voice på Kongsberg!

Medvirkende på Meshes of Voice:

Jenny Hval – stemme, elektronikk, synth
Susanna – stemme, tangenter, elektronikk
Anita Kaasbøll – stemme, elektronikk
Heida K. J. Mobeck – tuba, elektronikk

Ingar Hunskaar – lyd
Pekka Stokke – lys/visuelt

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster