onsdag 05.07.23
Jazzboksen

Jazzprat med Now’s the Time: Thomas Hylland Eriksen & David Murray

Thomas Hylland Eriksen og David Murray er dagens gjester i Jazznytt-bloggens Now’s The Time’s festivalkro!

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

I år igjen kan publikum se fram til Jazznytt-bloggens Now’s The Time’s festivalkro med aktuelle festivalartister og -gjester! Disse går av stablen kl. 12-13 hver dag (onsdag 14.00-15.00), og er gratis for alle. 

Igjen i år har vi gleden av at de daglige jazzpratene er i regi av Audun Vinger og Filip Roshauw fra Jazznytt-bloggen «Now’s the time». 

Disse gjestene møter vi i Jazzprat på onsdag:

  • Thomas Hylland Eriksen om Moose Loose

    Thomas Hylland Eriksen er best kjent som sosialantropolog og forfatter, men han har også et livslangt kjærlighetsforhold til musikken som befinner seg i de uregjerlige grenseflatene mellom jazz, rock, pop og samtidsmusikk. I serien «Norske Albumklassikere» har Thomas Hylland Eriksen skrevet boka «Moose Loose – Elgen er løs» om klassikeralbumet signert Jon Eberson, Sveinung Hovensjø, Brynjulf Blix og Pål Thowsen. Samtidig gis det nå ut et liveopptak av konserten bandet gjorde på Kongsberg Jazzfestival i 1973. Plata har releasedato 7. juli 2023, og vil være mulig å få kjøpt på festivalen.

  • David Murray

    Murray har vært en helt sentral musiker i amerikansk og internasjonal jazz helt siden han på 1970-tallet feide inn på loftscenen i New York med freidig selvtillit og ustoppelig spillelyst. Den gangen var han en typisk frijazzer, inspirert av Albert Ayler og Archie Shepp. Men allerede da kunne man fornemme at han også var influert av gamle saksofonkjemper som Ben Webster og Coleman Hawkins. På festivalen skal han spille med Norges mest kraftfulle rytmeseksjon: Ingebrigt Håker Flaten på bass og Paal Nilssen-Love på trommer.

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl