søndag 04.07.21
Kongsberg kirke

Jazzmesse i Kongsberg Kirke

På årets jazzmesse møter blåtoner folkemusikk. Musikere er Kjetil Flatland på saksofon/vokal og Helge Wahl Flatland på tangenter. Begge musikerne har rotfeste i rytmisk musikk og bruker ofte folkemusikk ispedd blå toner i sine arrangementer.

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis
Musikken til Flatland-gutta er sjangeroverskridende og Kjetils vekslende bruk av sin varme sangstemme på klingende Telemarksdialekt og uttrykksfulle saksofonspill i dialog med Helges folketone-jazz touch på tangentene skaper til sammen et stemningsfullt lydbilde. Kirkens kantor, Kristin F. Solbu spiller også under jazzmessen, og tonene fra Glogerorgelet flettes inn musikken fra duoen nede i kirken. Liturg på jazzmessen er Roar Tønnessen.
 
Etter jazzmessen blir det kaffe og jazztoner på kirkebakken (værforbehold).
 
Offeret på jazzmessen går til SOS Barnebyer og Kongsberg Jazzhus Malawi.
 

Om musikerne:

Saksofonisten, sangeren og komponisten Kjetil Flatland fra Seljord er aktiv på mange fronter. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og hadde allerede bred erfaring som musiker da han gav ut sitt kritikerroste debutalbum «Ein song til deg» i 2015. Albumet var i stor grad et samarbeid med mesterspelemann og kulturbærer Knut Buen, som hadde skrevet flere av tekstene og melodiene på platen, i tillegg samarbeidet han med Helge Flatland om de musikalske arrangementene.

Helge Wahl Flatland er utdannet rytmisk pianist fra konservatoriet i Agder og underviser ved musikklinja i Kongsberg og er en veletablert og allsidig musiker, dyktig arrangør og komponist som har opptrådt mye både som solist og i bandsammenheng, og har deltatt på tallrike konsertprosjekt i kirken og i andre arenaer.

Kristin Flatland Solbu har sin kirkemusikkutdannelse fra Universitetet i Stavanger og har siden 2006 vært ansatt som en av to kantorer i Kongsberg kirke. Flatland Solbu har ved en rekke musikalske anledninger brukt Glorgerorgelet som et utfyllende, klangskapende element inn i det rytmiske lydbildet.

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl