torsdag 05.07.18
Argus Grand Hotell

Jazzintro: I LIKE TO SLEEP + Krilles Manjaro

Åtte av landets mest lovende, unge jazzband er plukket ut til Jazzintro 2018. Utover våren og sommeren spiller de om finaleplass på landets største jazzfestivaler og tittelen Årets unge jazzmusikere 2018.

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 200,-

Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire band går videre til finale under Moldejazz. Der vil en jury bestående av noen av landets fremste jazzmusikere, kåre en vinner. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2016 vil få en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner.

Jazzintro har vært arrangert annethvert år siden 1998. Blant tidligere vinnere er Urban Connection, in the country, Puma, Albatrosh, Mopti, Monkey Plot og Megalodon Collective.

Krilles Manjaro er en kvartett med utspring fra Jazzlinja i Trondheim. Med utgangspunkt i jazztradisjonen, og inspirasjon fra friimprovisasjon, komposisjonsteknikker fra tidlig 1900-tallet og dagens popmusikk, søker bandet etter et fritt improvisatorisk spillerom innenfor gitte rammer. Kvartetten spiller hverandres komposisjoner, og de søker å formidle et personlig uttrykk som kan treffe bredt, uten å forfekte det smale.

Christian Cuadra (saksofoner), Hogne Kleiberg (piano), David Andersson (bass), Oddbjørn Sponås (slagverk) 

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på siden høsten 2015. På bakgrunn av musikernes felles interesse for det moderne Trondheimsjazzuttrykket, (fri)improvisasjon og 60/70-talls jazz og progrock, ble I LIKE TO SLEEP startet med den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon. Med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier, uttrykker ILTS en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. Bak seg har bandet en rekke konserter, blant annet som support for Motorpsycho, og deres debutplate BEDMONSTER har mottatt en rekke gode omtaler i Europa og Canada i tillegg til her hjemme.

Amund Storløkken Åse (vibrafon), Nicolas Leirtrø (barytongitar og komposisjoner), Øyvind Leite (trommer) 

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio