torsdag 05.07.18
Argus Grand Hotell

Jazzintro: I LIKE TO SLEEP + Krilles Manjaro

Åtte av landets mest lovende, unge jazzband er plukket ut til Jazzintro 2018. Utover våren og sommeren spiller de om finaleplass på landets største jazzfestivaler og tittelen Årets unge jazzmusikere 2018.

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 200,-

Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire band går videre til finale under Moldejazz. Der vil en jury bestående av noen av landets fremste jazzmusikere, kåre en vinner. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2016 vil få en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner.

Jazzintro har vært arrangert annethvert år siden 1998. Blant tidligere vinnere er Urban Connection, in the country, Puma, Albatrosh, Mopti, Monkey Plot og Megalodon Collective.

Krilles Manjaro er en kvartett med utspring fra Jazzlinja i Trondheim. Med utgangspunkt i jazztradisjonen, og inspirasjon fra friimprovisasjon, komposisjonsteknikker fra tidlig 1900-tallet og dagens popmusikk, søker bandet etter et fritt improvisatorisk spillerom innenfor gitte rammer. Kvartetten spiller hverandres komposisjoner, og de søker å formidle et personlig uttrykk som kan treffe bredt, uten å forfekte det smale.

Christian Cuadra (saksofoner), Hogne Kleiberg (piano), David Andersson (bass), Oddbjørn Sponås (slagverk) 

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på siden høsten 2015. På bakgrunn av musikernes felles interesse for det moderne Trondheimsjazzuttrykket, (fri)improvisasjon og 60/70-talls jazz og progrock, ble I LIKE TO SLEEP startet med den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon. Med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier, uttrykker ILTS en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. Bak seg har bandet en rekke konserter, blant annet som support for Motorpsycho, og deres debutplate BEDMONSTER har mottatt en rekke gode omtaler i Europa og Canada i tillegg til her hjemme.

Amund Storløkken Åse (vibrafon), Nicolas Leirtrø (barytongitar og komposisjoner), Øyvind Leite (trommer) 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien