fredag 09.07.21
Krona Kino

JAZZFILM: Samma sång

Konsertstart: 18:30 Pris enkeltbillett: Gratis,-

1 t 30 min. Servering.

Verdenspremiere på Ulf Myrvolds dokumentar om den svenske reggae-legenden Peps Persson. Peps Persson har vært en levende legende i Sverige, men døde dessverre 27. juni i år. I årevis turnerte han land og strand med Blodsbandet, og mange husker nok også konsertene han holdt her i landet med låter som «Hög standard» og «Falsk matematik.» Peps har vært en pionèr både for blues og reggaemusikk i Skandinavia, og utviklet sin egen variant med tidløse tekster på klingende skånsk. På tross av at han har unngått oppmerksomhet om sin person i alle år, bosatt langt inne i skogen i Skåne, har han mottatt en rekke priser og utmerkelser, og da skåningene ble spurt om hvem de ville ha som «landshøvding» var Peps førstevalget foran Zlatan.
 
I «Samma sång» får vi et nært møte med Peps, hvor han forteller om barndommen og faren, tro, håp og kjærlighet, og hvordan den skandinaviske reggaen ble født undr en biltur til Norge.
 
NB: For å forenkle eventuelt smittesporingsarbeid ønsker kinoen at flest mulig registrerer seg og laster ned fribillett til jazzfilmene.

Andre artister

Energimølla
Torsdag 4. juli / Kl: 23:59

Elephant9

Gamle Norge
Onsdag 3. juli / Kl: 13:00

Gamle Norge-pass

Gamle Norge
Lørdag 6. juli / Kl: 22:30

Åge Aleksandersen & Sambandet

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg