06.07.2019 KL.17:00
Krona Kino
KR. 75,-

Jazzfilm: En ny reise & Ola Kvernbergs Mechanical Fair

«En ny reise»
Regi: Odd Magnus Grimeland, Norge 2019 (14 min)

En ærlig og vakker skildring av en håpefull og vanvittig tid, hvor en hel generasjon søkte etter selve eksistensens kjerne. Med utgangspunkt i et av Nils Yttris sterkeste dikt, løfter Odd Magnus Grimeland med vare og kraftfulle filmatiske grep frem essensen av søttitallets søken etter grunnleggende menneskelige kvaliteter, og utfordrer verdisynet i vår moderne bevissthet.

Musikken er laget av Acid Mothers Temple, Makoto Kawabata og Motorpsycho. Hans Magnus Ryan fra Motorpsycho gir en eksklusiv gitarkonsert i forbindelse med filmvisningen!

 

«Olav Kvernbergs Mechanical Fair»
Regi: André Løyning, Norge 2018 (60 min)

 I 2012 vant Kvernberg Kongsbergfestivalens store pris og sommeren etter “nedbetalte” han for prisen med premieren på “The Mechanical Fair”, et storslagent verk for jazzgruppe som siden har blitt utvidet til å inkludere Trondheimsolistene. Dette opptaket er fra Molde i 2016 og Tor Hammerø karakteriseret det slik: «Kvernberg og hans medmusikanter har greid å sette sammen de forskjellige impulsene til et uttrykk og et verk som løfter sjefen opp i ultraklassen. Han kan nå inviteres til jazzfestivaler og kammermusikkfestivaler om hverandre – hans musikk her snakker til alle.

Dette er musikk så varm, så sterk og så personlig at uansett hva Ola Kvernberg vil finne på videre i karriere si så vil det bli stående som et høydepunkt.

 

Fri inngang med festivalpass.

Jazzfilm støttes av Norsk Filminstitutt og Buskerud fylkeskommune​

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.