lørdag 10.07.21
Krona Kino

JAZZFILM: En ny reise, Blue Velvet Blues og More Woman More Cry

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Kortfilmprogram med regissørbesøk. Ca. 1 t 30 min

En ny reise (Odd Magnus Grimeland) er en ærlig og vakker skildring av en håpefull og vanvittig tid, da en hel generasjon søkte etter selve eksistensens kjerne. Med utgangspunkt i et av Nils Yttris sterkeste dikt løfter filmen med vare og kraftfulle grep fram essensen av 1970-tallets søken etter grunnleggende menneskelige verdier.

Blue Velvet Blues (Odd Magnus Grimeland) er en essayistisk dokumentarfilm om det gamle og forlatte Lyster sanatorium (Harastølen) til musikk av det psykedeliske japanske bandet Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO. Billedsiden dokumenterer sanatoriets historie og forfall i en visuell refleksjon som kler musikkens suggererende melankoli.

More Woman More Cry (Anne Haugsgjerd) er en tankevekkende film som fanger både det vakre og det skjøre i livet. Med klarsyn, stor fantasi og slagkraftig humor gir den tankevekkende refleksjoner om familie, kunst, aldring og livets sirkel på en humoristisk og poetisk måte. Uten forlegenhet, men full av tvil, viser filmen en frigjort filmskaper som vurderer livet sitt og stiller spørsmålet: Hva nå?

NB: For å forenkle eventuelt smittesporingsarbeid ønsker kinoen at flest mulig registrerer seg og laster ned fribillett til jazzfilmene.

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio