05.07.2019 KL.13:30
Krona Kino
Gratis

Jazzfilm: 1959 – Året da jazzen ble snudd på hodet

Multimedialt kåseri ved Johan Hauknes

Uten 1959 ville jazzen forlengst ha vært død! I 2019 er det seksti år siden det kanskje aller mest revolusjonerende året i jazzhistorien.

 

I foredraget vil Hauknes beskrive og drøfte hva det er som gjør 1959 så viktig, og illustrerer selvfølgelig med massevis av musikk! Gjennom musikk som ble skapt og utgitt i dette året, ser han på hovedtrekkene i den og hvordan den la sentrale premisser for den videre utviklingen av improvisert musikk. Disse premissene har formet utviklingen helt fram til i dag.

 

Johan Hauknes er en engasjert jazzjournalist og jazzviter, lokalisert i Oslo. I mange år har han vært en markert stemme i omtalen av norsk og utenlandsk jazz i Skandinavia. Han er også en populær foredragsholder om den improviserte musikkens historie og mangefasetterte uttrykk. Hauknes vet hva han snakker om og viser jevnlig at han kan skille klint fra hvete i det nordiske web-tidsskriftet salt peanuts*, slik han i mange år gjorde det som skribent og anmelder i Jazznytt.

 

Jazzfilm støttes av Norsk Filminstitutt og Buskerud fylkeskommune

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 450-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2022 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.