torsdag 05.07.18
Jazzboksen

Jazzboksen konsertprogram // torsdag

Sjekk ut programmet og ta turen innom Jazzboksen for å se morgendagens musikere!

Konsertstart: 14.00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

14.00: Minuano

15.30: Mean Boys

17.00: Mars Island

18.30: MayRahKee

20.00: Rowland´s Evil Jazz Trio

21.30: Najma Music

Bilder og omtaler:

Minuano tar elementer fra jazz, pop og soul og skriver sine egne arrangementer av et vidt spekter av låter. Den enestående vokalisten, Reidun Ottersen – med sitt ekstreme register på fire oktaver, briljerer forrest på scenen med et stramt band i ryggen. Bandet koser seg på scenen og er utrolig spennende å både høre og se på. Her er det spilleglede i bøtter og spann! Bandet har akkurat fullført tre år på musikklinja i Kongsberg sammen og har spilt på jazzfestivalen før, samt NRKs sommertog og ved flere andre anledninger på JazzEvidence. Foto: Hans Christian Graaner

Mean Boys gjør et forsøk på å gjenspeile den gode følelsen av sommer. Musikken har et naivt uttrykk, inspirert av både improvisasjon og pop. Med sine fine og melodiøse låter spiller de opp til dans I Jazzboksen. Mean Boys består av Håvard Aufles (synth/sampler) og Peder Overvik Stuberg (elektrisk gitar/sampler)

Mars Island ble dannet da Julie Stokke (vokal) møtte Markus Servan (bass) på Trøndertun folkehøgskole, høsten 2017. De studerer nå musikk på Paul McCartney skolen, LIPA, i Liverpool. Musikken preges av dypt personlige tekster og en særegen atmosfærisk bass-stil som gir et unikt og stemningsmalende lydbilde. Duoen har nå blitt til fullt band, som i tillegg består av Anja Sand (trommer/klokkespill) og Kenneth Martinsen Tandberg (gitar).

Navnet MayRahKee kommer av det greske begrepet meraki, som kan oversettes til ‘essensen av seg selv lagt inn i arbeidet en utfører’. Dette er også bandets prinsipielle fokus i komponeringsprosessen, og manifesteres i deres sterke nærvær på scenen. Gjennom en sjelfull syntese av jazz, neo-soul og elektronika, presenterer MayRahKee fete harmonier over intrikate rytmer. Den nordiske klarheten gir en deilig nerve til det varme lydbildet, i det bandet skaper elegante bevegelser i stillheten. Bandet ble formet i 2015, og i vinter tok vokalist Vilde Skjerdal med seg musikerne sine til Studio Cederberg for innspillingen av sin første plate. Resultatet vil for første gang kunne oppleves på Kongsberg Jazzfestival!

Rowland´s Evil Jazz Trio er en Oslo-basert gitartrio som spiller jazz – av det onde slaget. Barske, bitende og brutale lyder blir til mørke og mystiske låter. Trioen består av Roland Galewicz (trommer), Henrik Sandstad Dalen (kontrabass) og Håvard Norberg Funderud (gitar).

 

 

Med fokus på tekst, melodi og improvisasjon tolker musikerne i Najma Music sine favorittstandardlåter og gjør de om til sine egne. De utnytter trioformatet for det det er verdt! De lager enkle arrangement med fokus på samspill og groove, som gjør musikken god og lyttbar. Bandet består av Mona Krogstad, tenorsaksofon (Jazzlinja i Trondheim) Lise Hilmarsen, vokal (Birka Folkehøyskole, jazz) Petter Berg Aspen, gitar (Norges Musikk Høgskole)

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl