04.07.2019 KL.18:30
Kirketorget
KR. 830,-

Ms. Lauryn Hill // Jamie Cullum // Ane Brun

En knallsterk musikalsk pakke er å se under torsdagen på Kirketorget

MS. LAURYN HILL

Den elskede Ms. Lauryn Hill kommer til Kongsberg Jazzfestival for å bevise at hun fremdeles er en levende legende.

Ms. Lauryn Hill slo igjennom som en del av gruppa The Fugees, og tok verden med storm som soloartist for to tiår siden med ‘The Miseducation of Lauryn Hill’. I fjor kunne vi oppleve Ms. Hill i et fullsatt Oslo Spektrum når hun feiret 20 års jubileum for utgivelsen av hennes ikoniske album.

I anledning jubileet ønsket hun å bruke sin plattform for å samle inn penger og skape bevissthet rundt flere veldedighetsinitiativer. En del av billettsalget gikk til MLH Fund, som bidrar med støtte til utdanning, helse, landbruk, teknologi og lokale virksomheter, samt utviklingsinitiativer i hele verden.

Det har i lengre perioder vært stille rundt Ms. Hill, men hennes enorme innflytelse på både r&b og hiphop er fremdeles tydelig hos de største nåtidige stjernene som Drake og Cardi B. Og som hun sier selv: Class is back in session!

Det er bare én ting å si: gled dere! Udødelige klassiskere som Doo Wop (That thing), Ex-Factor, Superstar og Everything is Everything blir å høre under årets Kongsberg Jazzfestival.

 

 

ANE BRUN

Ane Brun stiller i en helt egen klasse som popsanger, både som vokalist og gitarist.

Ane Brun har hatt ei eventyrlig reise som artist siden debutalbumet «Spending Time Morgan» i 2003. Sekserne har trillet etter en rekke med brilliante album og fantastiske konserter.

Med albumet «Leave med breathless» (2017) leverte Ane Brun et av tidenes beste coveralbum, i følge samstemt kritikerkorps. En album som utgjorde tre utsolgte konserter i hennes hjemby Stockholm, og som ble fremført under en ekslusiv intimkonsert i Oslo Spektrum året etter.

Aftenposten: «Ane Brun har alltid spilt coverlåter. Likevel skjedde det noe spesielt da den norske artisten ga ut sin versjon av Alphavilles synthpophit «Big in Japan» i 2008. Inderligheten i kun stemme og gitar viste at denne 80-tallssvisken var en fortreffelig låt, men ga mest av alt et første innblikk i hennes evne til å tolke andres musikk» Robert Hoftun Gjestad

Det er duket for en eksklusiv og uforglemmelig konsertopplevelse når Ane med band står på scenen under årets Kongsberg Jazzfestival.

Ane Brun – vokal, gitar
Johan Lindström – gitar, pedal steel
Martin Hederos – piano, keyboards
Dan Berglund – bass
Andreas Werliin – slagverk, perkusjon
Ola Hultgren – slagverk, perkusjon
Josefin Runsteen – fiolin, perkusjon

 

 

Jamie Cullum

 
Fra Seoul til Sao Paulo, FujiRock til Glastonbury og fra Hamburg til Hollywood – vi ønsker å bringe den verdensvante Jamie Cullum tilbake til Kirketorget. 
 
Etter hans store suksess i 2003 med platen «Twentysomething» har Jamie Cullum tatt verden med storm. To Golden Globe, to BRIT Awards, en Grammy Award og med en hel andre masse priser og nominasjoner regnes Cullum som tidenes mest suksessfulle britiske jazzartist. 
 
Sammen med hans eksepsjonelle utgivelser har Cullum skrevet musikk for West End i London og BBC for å nevne noen. Han er nå aktuell med sitt egne prisbelønte ukentlige show for BBC Radio 2, som er den høyest rangerte stasjonen i Europa. 
 
I 2013 kom Cullums sjette album «Momentum» og han er nå aktuell med en cover utgivelse fylt med julesanger. Det er tydelig at han fremdeles kan sjarmere og imponere. Cullum har solgt over ti millioner plater på verdensbasis, og er med dette Storbritannias mestselgende jazzartist gjennom tidene. Selv om hans hovedsjanger faller innenfor jazz, appellerer han like mye til de som liker pop og rock, og omtales ofte som en moderne Frank Sinatra. 
 
Vi er stolte og glade for å endelig kunne melde at den drivende gode entertaineren igjen gjester Kongsberg! 
 

Uptown Funk…

Uptown Funk – Mark Ronson ft. Bruno Mars. We had about 30mins left and jammed this out. The rising bassline into the chorus is where it's at for me in this one. Oh yeah, and I once again got confused for Bruno Mars the other day. Firstly, he would never have bedhead like that. Secondly, all short men do not look the same. I’ve got a brand new cover coming tomorrow… any guesses? jamiecullum.lnk.to/songsociety

Publisert av Jamie Cullum Torsdag 20. desember 2018

 

Tider

Dører: 17:30
Ane Brun: 18:30
Jamie Cullum: 20:00
Ms. Lauryn Hill: 21:45
Slutt: 23:00
 

Aldersgrense/TechnipFMC Teengig-område

På Kirketorget vil det bli satt opp et eget rusfritt område med anbefalt aldersgrense 13 år – i samarbeid med vår generalsponsor TechnipFMC. På området vil det være egne toaletter og salg av alkoholfri drikke. Vi tillater foreldre å ta med yngre barn, men understreker at dette er en voksenkonsert med alkoholservering og mye lyd. Foreldre som ønsker å være sammen med sine barn på rusfritt område må også kjøpe billett til dette området. På det øvrige konsertområdet er det 18 års aldersgrense.

 

FESTIVALPASS 2019 | Pris: 3 395,-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2019 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.