torsdag 07.07.22
Energimølla

If we could talk: Lydvandring langs Numedalslågen (torsdag)

Prisvinner Anja Lauvdals bestillingsverk “If we could talk” er et aktivistisk og spirituelt verk som handler om elva Numedalslågen som renner gjennom Kongsberg.

Konsertstart: 11:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

Som en del av sitt bestillingsverk “If we could talk” til jazzfestivalen i år, samarbeider musikerkomponist Anja Lauvdal med journalist Ingerid Salvesen og fotograf Line Ørnes Søndergaard om å lage en lydvandring langs en del av Numedalslågen i Kongsberg sentrum. Målet er å bringe folk nærmere elva og dens historier.

“If we could talk” springer ut av et ønske om å utforske lokal natur, og ideen om at jo bedre man kjenner naturen rundt seg, jo mer vil man ønske å ta vare på den. Gjennom musikk, fotografi og journalistikk skal vi lytte til elva og dens historier. Dette vil skje på konserten med Anja Lauvdals Cosmic River, men det vil også skje i en egen lydvandring som er gratis og åpent tilgjengelig for alle. Lydvandringen vil kombinere Lauvdals musikk med intervjuer, arkivklipp og tekster som man lytter til mens man går langs elva, og krones med en video-opplevelse.

Det vil være en guidet lydvandring onsdag kl. 18:00 før konserten kl. 19:00, samt på formiddagen torsdag 7.juli kl. 11:00. Lydvandringen starter på vestsiden av Gamlebrua, like ved den store parkeringsplassen. Du trenger en smarttelefon og et par øretelefoner. Det er to apper du må laste ned på telefonen din: Echoes og Artivive. De er begge gratis og enkle å bruke. Ha på behagelige sko. 

Kan du ikke disse tidspunktene?

Det går også fint an å gå turen på egenhånd. Her kommer en oppskrift.

På forhånd: Ta på deg komfortable sko, du skal i løpet av vandringa gå litt vekk fra stien og ned mot elva. Ta med deg en smarttelefon og øretelefoner. Last ned appen “Echoes”. 

Når du skal starte: I appen Echoes så vil det ligge en tur (“walk”) som heter “If we could talk”, øverst under “near you/nær deg”. Hvis den ikke ligger der, så må du søke den opp. Trykk på forstørrelsesglasset i høyre hjørne og skriv “If we could talk”. 

Når du har funnet den, trykk på turen. Trykk så på “Stream walk”. Ha på øretelefonene.

Du vil se et svart kart over området med noen områder skravert i blått. Den blå dråpen markerer din posisjon på kartet. Når du (og den blå dråpen) beveger deg inn i et skravert område på kartet, så skal et nytt lydklipp begynne å spille. Noen få har opplevd startproblemer med å ikke høre første klipp, da hjelper det å trykke på pause-knappen nederst på skjermen, før du trykker på play-knappen igjen. 

Denne lydvandringen er laget for å gå sakte, for å se og lytte til omgivelsene underveis og gjerne også stoppe opp litt. Hør ferdig lydklippet før du går ut av et blått område og inn i neste. 

Ta søndagsturen langs elva og lytt til dens historier, da vel! Og kom gjerne på den guidete lydvandringen også, den inkluderer et element eller to som kun skjer live. God tur!

Medvirkende: Idé og konsept av Anja Lauvdal og journalist Ingerid Salvesen, Visuelt portrett av Line Ørnes Søndergaard. Cosmic River er Anja Lauvdal – komponist / piano og synther, Elsa Bergman – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer, Henriette Eilertsen – fløyter, Johanna Scheie Orellana – fløyter, Heida Karine Johannesdottir – tuba, Amund Storløkken Åse – vibrafon/perkusjon, Ingrid Skanke Høsøien – lys, David Solheim – lyd

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat