torsdag 04.07.19
Galleri Åkern

Hilde Marie Holsen & Joshua Abrams solo

Det blir dobbel solokonsert når Hilde Marie Holsen fra Jølster og Joshua Abrams fra Chicago gjester Galleri Åkern

Konsertstart: 13:25 Pris enkeltbillett: 200,-

Hilde Marie Holsen har med trompet og elektronikk funnet sin egen vei i et skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk.

Gjennom lydprosessering av trompeten skaper Holsen et elektronisk univers. Ofte med et melankolsk uttrykk. Slik lager Holsen et originalt lydlandskap, som kan oppleves både vart, skjørt og skakt – men også kraftig og dynamisk.

 

 The end result is music that is uniquely individual and highly distinctive. Forget any comparisons, Holsen is without parallel. Even more so than Ask did, Lazuli signals the arrival of a bright new star, All About Jazz

 

Våren 2015 slapp Hilde Marie debutalbumet sitt «Ask» på plateselskapet Hubro, som skapte stor oppmerksomhet blant den internasjonale musikkpressen – med anmeldelser fra blant annet The Guardian, The Wire og The Quietus. I tillegg ble platen nevnt som et høydepunkt fra 2015 gjennom NRK P2 sitt program, Jazzklubben her hjemme i Norge. 

I 2018 kom Holsen med oppfølgeren «Lazuli» på Hubro, et album som ble omtalt som «nærast sjokkerande fullkome». 

 

//

 

Joshua Abrams har i mange år vært en sentral del av impro- og frijazzcenen i Chicago og har gjennom det arbeidet blitt en favoritt på klubber og festivaler i både USA og Europa. Han har spilt med så forskjellige ting som Joe McPhee, Tortoise og The Roots, og vi er veldig glade for å kunne presentere han helt alene med kontrabassen på Åkern.

Der får vi ta del i Abrams’ stadig pågående eksperimentering med bassen i soloformatet, og vi tør spå at det vil danne både et grunnlag og en kontrast til opplevelsen vi får med Natural Information Society på Energimølla klokka sju samme kveld.

 

 

 

Dørene åpnes ca kl. 13:00
Konsertstart kl. 13.25
Aldersgrense: fri aldersgrense

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

[event id=»15647″]

 

[saeringpass]

[festivalpass]

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)