01.07.2015 KL.22.30
Argus Grand Hotell
KR. Kr 300,-

Hilde Louise Asbjørnsen

Hilde Louise Asbjørnsen er definitivt en av landets mest populære artister, og hun har i mer enn ti år gjort seg sterkt gjeldende som kabaret – og musikalartist, låtskriver, tekstforfatter og jazzvokalist. Alle hennes plater har fått strålende kritikker. Hun makter å forene kabaretsang og jazz til en ytterst tiltalende og attraktiv legering. De fleste platene hennes har hatt engelske tekster, og mange av dem har hun skrevet sjøl; men i 2006 ga hun ut ‘No vil eg vake med deg’, en hyllest til den store Monica Zetterlund. Her sang hun Edvard Hoems mesterlige gjendiktninger av de svenske originaltekstene. Så i 2012 kom plata ‘Månesjuk’ der hun har tatt den språklige konsekvensen av sin bakgrunn. Her er alle tekstene på hennes egen dialekt fra Sykkylven på Sunnmøre.

I juni i år kommer Hilde Louise med sitt tiende album. Med et smil om munnen, Louis Prima og Duke Ellington på øret, og noen av landets mest groovy jazzmusikere i tankene har Hilde Louise skrevet nye låter om sko, svart kaffe, sene netter og ubudne frokostgjester. Som co-produsent har hun ingen ringere enn gitarist og stjerneprodusent Georg ”Jojje” Wadenius.

Med Hilde Louise på scenen forventer vi oss swingende, cool og blid jazz, ispedd en god porsjon humor og humør, servert med innlevelse, eleganse og et skjelmsk skråblikk.

Hilde Louise Asbjørnsen med band:

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Hermund Nygård – trommer
Jens Fossum – kontrabass
Anders Aarum – piano
Svein Erik Martinsen – gitar

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.