torsdag 03.07.14
Gamle Kongsberg kino

Håkon Mjåset-Johansen Quartet feat. Chick Corea

Konsertstart: 22:30 Pris enkeltbillett: 390 + bill. avg.,-

Håkon Mjåset Johansen tilhører 1995-kullet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og etablerte seg som en av landets fineste og stilistisk mest allsidige unge trommeslagere på slutten av 1990-tallet. Han var sterk bidragsyter i etableringen av ”ungjazzmiljøet i Norge” som med utspring fra Jazzlinja resulterte i grupper som fremdeles høster anerkjennelse på internasjonale jazzscener. Dette miljøet forløste en unik musikalske kjemi som kommer til uttrykk i utallige grupper Håkon Mjåset Johansen er representert i. Det lekne improviserende, er en åre han hadde med seg helt fra barndommens musikalske hjem. Han ble først kjent som medlem av trioen Urban Connection, kåret til ”Årets unge jazzmusikere” i 1998. I årene rundt tusenårsskiftet spilte han også i bl a kvartetten Come Shine (det mestselgende jazzbandet på plate 2002/2003) og var i 1999 med på å starte bandet Motif, som han fortsatt er med i. Øvrige band der han er fast medlem pr i dag er Maryland, IPA, Urban Connection, Håvard Wiik Trio, Ensemble Denada, Trondheim Jazzorkester, Håvard Stubø Kvartett, Steinar Raknes Kvartett, Svein Olav Herstad Trio, Solid!, Excess Luggage, Kjersti Stubø Kvartett og We Love Wes. Håkon Mjåset Johansen har også turnert med Steve Grossman og Jan Garbarek.

Da Mjåset Johansen ble spurt om hva slags konsert han ser for seg sa han:

“Jeg har hatt en vill ide! Hva om jeg plasserte mine viktigste trommis-kollegaer på scenen, sammen med verdens dårligste bassister. Så skulle jeg selv sitte i salen og se dem svette!”

Mjåset Johansen har i stedet valgt å sette sammen et ensemble av musikere han kjenner godt, og har invitert med en gammel bekjent. Trondheim Jazzorkesters spede begynnelse var den såkalte «mirakelkonserten» på Moldejazz i 2000, der en handfull musikere fra Musikkkonservatoriet på NTNU hadde med seg selveste Chick Corea som gjestesolist. Siden har de turnert sammen flere ganger, og da Håkon spurte Corea om å bidra på prisvinnerkonserten hans var det ikke tvil. Dermed kan vi ønske en av jazzens absolutte superstjerner tilbake for å skape nye magiske øyeblikk på Kongsberg Jazzfestival.

Chick Corea ble megastjerne som bandmedlem hos Miles Davis, og har vært regnet som en av jazzens toneangivende utøvere siden slutten av 60-tallet. Han har bidratt til å utvikle jazzen i alle årene han har holdt på, gjennom band som Return To Forever og elektriske og akustiske grupper. Den vitale 70-åringen er fortsatt aktuell med nye prosjekter og konstellasjoner, og har alltid vært opptatt av å løfte frem nye stemmer.

Til prisvinnerkonserten  tar Håkon Mjåset Johansen i tillegg til Chick Corea med den Austin,Texas-baserte bassisten Ingebrigt Håker Flåten og svenskenes saxstjerne Jonas Kulhammar, så det er ingen tvil om at dette vil bli en kveld med trøkk!

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl