07.07.2023 KL.23:59
Energimølla
KR. 390,-

Trondheim Jazz Orchestra & GURLS

Årets spellemannsvinnere i kategorien JAZZ!

I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere, Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og  Marianna Sangita. Med lekende overskudd og trillende selvtillit er de en varsom og trampefunky enhet. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse. På festivalen opplever vi de sammen med  Trondheim Jazz Orchestra, en helt sentral og etterspurt institusjon i norsk jazzliv.  

GURLS inntok den norske musikkscenen i 2013, og har siden vært et slags musikalsk friminutt for saksofonist Hanna Paulsberg og bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Rohey Taalah var vokalist i den første utgaven av trioen; nå er det Marianna Sangita (fra Broen) som er sentral vokalist. GURLS fikk nesten umiddelbart et formidabelt gjennombrudd. Friske og frekke tekster – ofte både ironiske og sarkastiske – framført lett, leikent og muntert i supermusikalske rammer. Med debutplata «Run boy, run» vant de Spellemannsprisen for beste jazzplate i 2018. GURLS inngår i alle konsertarrangørers ønskekonsert, og trioen har spilt på de fleste store, norske jazzfestivalene. Og de har ikke blitt mindre etterspurt etter at de begynte å samarbeide med Trondheim Jazz Orchestra. Bandet er svært fleksibelt, både når det gjelder antall musikere og hvilke musikere som er med. Alt innrettes etter hva slags prosjekt de skal framføre. Orkestret har feira en rekke triumfer, både i Norge og utenlands. Det har spilt med så sentrale musikere som Chick Corea, Pat Metheny og Joshua Redman. Det er nominert til Spellemannsprisen flere ganger, og de fikk den for samarbeidet med Marius Neset i 2014. 

Fotograf heading bilde: Sanne Funder Nygaard

Marianna Sangita – vokal 
Hanna Paulsberg – tenor saksofon, vokal, komponist
Ellen Andrea Wang – bass, vokal
Eirik Hegdal – saksofoner
Sissel Vera Pettersen – saksofoner, vokal
Trine Knutsen – fløyter
Erik Johannessen – trombone
Heida Karine Johannesdottir – tuba
Håvard Aufles – keyboards
Jesper Söderqvist – vibrafon
Ola Øverby – trommer
David Solheim – lyd

Ekstra nattavganger med VY:

Det settes opp ekstra bussavganger mellom Kongsberg og Drammen/Oslo, og Kongsberg og Notodden. For mer info se under transport her eller på Vy.no

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.