fredag 06.07.18
Energimølla

Goran Kajfes Subtropic Arkestra

Den svenske trompeteren med kroatiske røtter, Goran Kajfes, har med rette skapt begeistring og glede med sitt Subtropic Arkestra. 

Konsertstart: 24:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Musikken til dette bandet krysser omtrent de sjangergrenser det er mulig å krysse, men det er hele tida tydelig at det er jazzen, i alle sine underlige former, som utgjør basisen. Så finner vi da også noen av Sveriges beste jazzmusikere i bandet, folk som Jonas Kullhammar, Johan Berthling, Per ‘Ruskträsk’ Johansson og mange flere. Bandet begir seg inn i de forskjelligste kulturlandskap: Vi møter armensk folkedans, tyrkisk folkrock og glad brasiliansk musikk; vi får en sveip innom Etiopia, amerikansk indierock og mye, mye annet! Og at bandnavnet er et ærbødig bukk til den store Sun Ra, sier definitivt også noe om det musikalske uttrykket. Uansett hva slags utgangspunkt disse musikerne har når de setter i gang, så presenteres musikken med et usannsynlig overskudd og en sanselig friskhet som gjør dette bandet til noe helt spesielt. Musikken er suggestiv, hypnotisk og til tider nærmest magisk.

Den 8. februar i år fikk Goran Kajfes Subtropic Arkestra en Grammis (= Spellemannspris) for bandets siste plate, «The Reason Why, vol 3». Goran Kajfes har også tidligere mottatt Nordic Music Price for sin utgivelse «XY». 

Goran Kajfes (trompet), Jonas Kullhammar (tenorsaksofon, fløyte), Per ”Ruskträsk” Johansson (sopranino- og barytonsaksofon, fløyte), Jesper Nordenström (keyboards), Reine Fiske (el-gitar), Johan Berthling (el-bass), Johan Holmegard (trommer)

NB! Kun ståplasser. Dørene åpner 23:30.

 

https://youtu.be/_SYjKJo3JOk

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Krona Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Krona Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Krona Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Krona Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis