fredag 05.07.24
Gamle Norge

Gåte

Gåte fikk sitt gjennombrudd på starten av 2000-tallet, og skulle raskt vise seg å bli en nasjonalskatt.

Konsertstart: 22:30 Pris enkeltbillett: 590,-

Deres unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv rock løftet dem ut av øvingskjelleren og inn på store scener på rekordtid. Deres musikalske univers har siden fremmet folklore ut til Europa og verden.

Det Trondheimbaserte folkrockbandet har spilt over 600 konserter i Skandinavia, gitt ut fem album og vunnet flere priser, blant annet Spellemannsprisen i 2002 for Årets Nykommer med debutalbumet «Jygri».

I 2017 gjorde bandet et lite comeback og slapp sin første plate på 12 år. Året etter kom albumet «Svevn» som ble hyllet av anmeldere.

I dag består bandet av vokalist Gunnhild Sundli, gitarist Magnus Børmark, trommeslager Jon Even Schärer, bassist Mats Paulsen og John Stenersen på nøkkelharpe og tangenter.

I 2023 hadde Gåte en suksessfull norgesturné med flere utsolgte steder på plakaten, blant annet på Rockefeller i Oslo. En anmeldelse uttalte: «Jeg har sett mange konserter på Rockefeller opp gjennom årene, men denne konserten legger jeg helt øverst»

Tidlig i januar 2024 ble det kjent at Gåte er med som årets deltager fra Norge i den internasjonale utgaven av Eurovision med sangen «Ulveham».

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat