lørdag 09.07.16
Christians kjeller

Per Mathisen Trio m/ Frode Alnæs og Gergo Borlai

Konsertstart: 23:45 Pris enkeltbillett: 300,-

To musikalsk gærne vikinger møter den mest fantastiske ungarske trommeslageren noensinne. I denne hardtslående trioen møtes Skandinavia og Balkan i meget eksplosiv musikk. Det er funk, jazz, jazzrock, og verdensmusikk i en herlig kombinasjon, levert med musikalsk overskudd og massevis av spilleglede. Trioen leverer samspill i verdensklasse og virtuositet man skal lete lenge etter for å finne maken til.

Per Mathisen er grunnleggeren av trioen og komponerer også det meste av musikken. Samarbeidet med Frode Alnæs har pågått i en årrekke, først og fremst på Alnæs sine prosjekter, men Alnæs spiller gitar på Mathisens siste CD innspilling som lanseres tidlig høst 2016. Med Borlai har Mathisen gitt ut CD og DVD i en annen trio, men nå var tiden inne for å bringe Alnæs og Borlai sammen. Publikum kan vente å få seg hakeslipp deluxe av dette kruttsterke bandet.

Per Mathisen er en av de mest etterspurte bassistene i Norge både på elektrisk og kontrabass og er ikke bare norges svar på Jaco Pastorius på el.bass, men også norges svar på Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Har gitt ut så mange som 12 kritiker-roste CD album og 2 DVD’er som leder eller co-leder og har spilt konserter i så mange som over 30 land, med noen av verdens aller mest kjente jazzmusikere.

For å nevne noen: Alex Acuna, Bill Bruford, Adam Nussbaum, Terry Lyne Carrington, Gary Husband, Jon Christensen, Gary Thomas.

Frode Alnæs er en av de aller mest kjente gitaristene Norge har fostret. Hans legendariske band «Dance with a Stranger» har solgt mer enn en million plater. Frode er en helt unik gitarist med et stort mangfold i lyder og spillestiler, alltid taler han gjennom sitt instrument med sin helt egne stemme.

Gergo Borlai er en av verdens aller hotteste trommeslagere, reiser konstant verden rundt og holder trommeclinics og spiller med de aller største. Født og oppvokst i Budapest, Ungarn, men bosatt i Los Angeles. Han har gitt ut flere egne plater, skriver musikk for andre og spiller blant andre med mesterbassistene, Gary Willis, Hadrien Feraud og Jimmy Haslip, er med i bandet til Nguyen Le og medlem av Tribal Tech.

Per Mathisen bass, Frode Alnæs gitar, Gergo Borlai trommer.

In English:

Two musical nutcase vikings meet the most amazing Hungarian drummer ever. In this hard-hitting trio Scandinavia and the Balkans meet in a very explosive musical expression. It’s funk, jazz, jazz rock and world music in a lovely combination, delivered with musical beauty and lots of enthusiasm. The trio delivers world-class interaction and virtuosity.

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster