fredag 06.07.18
Galleri Åkern

Folkevogn

Har du noen gang hørt hardingfele som spiller indisk klassisk musikk eller sarod som spiller norsk folkemusikk? Akkompagnert av en jazztrommis som tilfører psykedelisk mystisisme? Ikke? Da anbefaler vi en konsert med trioen Folkevogn!

Konsertstart: 13:00 Pris enkeltbillett: 200,-

Indisk klassisk musikk har sine røtter i meditasjonsmusikk, og ble henvist til allerede i de eldste hinduistiske skrifter. De forskjellige melodiene (ragaer) som er tids- og sesongavhengige sies å påvirke forskjellige deler av kroppen og
sinnet. Den norske folkemusikken oppsto i og var en del av det gamle bondesamfunnet. Innenfor denne kulturelle rammen var det bruk for de ulike sjangrene i tilknytning til arbeid og fest. Det finnes noen likheter mellom indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk: Det er en læremester-/guru-elev-tradisjon, musikken er ikke nedskrevet og instrumentenes resonansstrenger.

I denne konserten vil publikum høre en sammensmelting mellom indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk. Sudeshna Bhattacharya er sarod-maestro og musiker i den rike tradisjonen av nord-indisk klassisk musikk. Hans P. Kjorstad er en kreativ felespiller som er aktiv deltaker i både folkemusikkmiljøet og improvisasjonsmiljøet i Norge. Michaela Antalova er trommeslager fra Slovakia, som for tiden er student ved Norges Musikkhøgskole.

Sudeshna Bhattacharya (sarod), Hans P. Kjorstad (fele), Michaela Antalova (trommer)

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio