06.07.2018 KL.13:00
Galleri Åkern
KR. 200,-

Folkevogn

Har du noen gang hørt hardingfele som spiller indisk klassisk musikk eller sarod som spiller norsk folkemusikk? Akkompagnert av en jazztrommis som tilfører psykedelisk mystisisme? Ikke? Da anbefaler vi en konsert med trioen Folkevogn!

Indisk klassisk musikk har sine røtter i meditasjonsmusikk, og ble henvist til allerede i de eldste hinduistiske skrifter. De forskjellige melodiene (ragaer) som er tids- og sesongavhengige sies å påvirke forskjellige deler av kroppen og
sinnet. Den norske folkemusikken oppsto i og var en del av det gamle bondesamfunnet. Innenfor denne kulturelle rammen var det bruk for de ulike sjangrene i tilknytning til arbeid og fest. Det finnes noen likheter mellom indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk: Det er en læremester-/guru-elev-tradisjon, musikken er ikke nedskrevet og instrumentenes resonansstrenger.

I denne konserten vil publikum høre en sammensmelting mellom indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk. Sudeshna Bhattacharya er sarod-maestro og musiker i den rike tradisjonen av nord-indisk klassisk musikk. Hans P. Kjorstad er en kreativ felespiller som er aktiv deltaker i både folkemusikkmiljøet og improvisasjonsmiljøet i Norge. Michaela Antalova er trommeslager fra Slovakia, som for tiden er student ved Norges Musikkhøgskole.

Sudeshna Bhattacharya (sarod), Hans P. Kjorstad (fele), Michaela Antalova (trommer)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.