torsdag 06.07.17
Kongsberg Kunstforening

Festivalutstilling: Tor Hvamen

Konsertstart: 12:00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

Festivalutstilling – åpen hver dag fra kl. 12-19

Keramikaren som vart biletkunstnar; det er lett å forstå når vi ser dei vitale og underfundige målaria frå han. Hans skapertrang og sterkt personlege uttrykk måtte føre han over i biletkunsten! Målaria byggjer stilmessig på surrealismen, dei kan gje assosiasjoner til Gerhard Richter, men han meistrer å gjere det heilt personleg, der uttrykket og stilen plasserer han inn i vår samtid. Dei nonfigurative bileta spenner over heile registeret med sterke kontrastar både i form, valør og farge, dei rommer ein musikalitet og treffsikker rytmesans; dette er ein festivalkunstner som vel fortener sin plass!

Konsert i utstillingen torsdag 6. juli kl. 13: 

Øystein Hvamen Rasmussen og Bendik Giske: Klabauter

Med utgangspunkt i Tor Hvamens improviserte surrealisme skaper Øystein Hvamen Rasmussen og Bendik Giske et verk for perkusjon og saksofon. Giskes nyere prosjekter tar for seg saksofonen som soloinstrument der rytmiske strukturer og utvidet instrumentteknikk skaper et lydbilde som kan assosieres til elektronisk musikk. ØHRs rytmiske forståelse fra jazz og klezmer danner grunnlaget for utvidede komposisjoner med rom for improvisason der rytmiske strukturer er alt.

Øystein Hvamen Rasmussen gjorde seg for alvor bemerket i den eksperimentelle performance-noise-duoen Zweizz & Homo Vinter på midten av 2000-tallet, og har siden vist seg som en allsidig musiker i samarbeid med akustiske Kreg Visselman (Colombia/Sony Music), rapperen Son Of Light og Goylem Space Klezmer.

Bendik Giske startet karrieren med priser for sitt arbeide med jazztrioen Listen, og har senere beveget seg i retning av elektronisk musikk i samarbeid med artister som Nils Bech og Sandra Kolstad. Hele tiden har han jobbet med stedsspesifikk musikk for solo saksofon, som har gjort ham bemerket i kunstscenen, senest Art Basel Hong Kong 2016.

Øystein Hvamen Rasmussen (perkusjon) og Bendik Giske (saksofon)
Varighet: Ca 30 min

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat