onsdag 04.07.18
Festivalgata

Festivalgata konsertprogram // onsdag

I samarbeid med Quality Grand Hotel ønsker vi publikum velkommen til å kjenne på festivalstemningen!

Konsertstart: 13.30 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

13.30: Volda ukulele og fjellvandrar-klubb

15.00: Fem Drager

16.30: Kongsberg Storband

18.00: Bandworkshop

19.30: Way Down the Rainbow

Bilder og omtaler:

Volda Ukulele og Fjellvandrar-Klubb (VUFK) er en vennegjeng som studerte musikk i Volda for omtrent 10 år siden. Bandet holder til i Oslo hvor alle jobber som musikklærere ved siden av. VUFK beveger seg innenfor jazz, blues og populærmusikk, og består av vokalist Ingvild Elgtvedt (sopranukulele), Tor Sivert Gunnes (tenorukulele), Ingrid Hesjadalen (gitalele), Miriam Ekvik (gitalele) og Thomas Vrålstad (bassukulele).

Trioen Fem Drager møttes på jazzlinja i Stavanger, høsten 2016. Siden da har de spilt konserter rundt om på Østlandet, blant annet i Oslo og Fredrikstad, og på jazzklubben Spor 5 i Stavanger, alltid til god respons og god kontakt med publikum. Besetningen vokal, kontrabass og trommer gir rom for et åpent lydlandskap som trioen vet å utforske. Lyriske melodier, gode basslinjer og drivende riff blandes med tekster om både det morsomme og det som rører ved oss, som sammen blir musikken til Fem Drager. Dermed blir musikken innholdsrik og spennende, uten å bli utilgjengelig. Både den gjengse konsertgjenger og den dypt musikkinteresserte vil kose seg på konsertene som har fremkalt latter, tårer, hodegynging og rockefot, med en trio som spiller uhøytidelig kvalitetsjazz.

Foto: Odd Eirik Skjolde
Epost: post at roligebilder.no
Tlf: 992 85 792

Kongsberg Storband – Bandet som tidligere har hatt så mange blivende dyktige jazzmusikere i rekkene, har igjen med seg en gjeng med spennende unge talenter. Jarle Storløkken har arrangert kjente låter av Steely Dan, John Scofield og Prince. Sammen med enkelte låter laget av bandets egne unge talenter, danner dette konserter med stor spennvidde og rom for mange solistinnslag. Jarle Storløkken og Jon Gunnar Tovsrud har samarbeidet om å få bandet i topp trim og vil lede det under festivalen.

Bandworkshop pågår hele dagen og avsluttes med konsert i Festivalgata.
Kongsberg er kjent for å dyrke frem mange dyktige musikere, og vi tror at jazzfestivalen og workshopen er en viktig årsak til dette. På workshopen blir det lagt vekt på å jobbe gehørbasert og instruktørene vil gir delakerne undervisning i improvisasjon. Foto: Odd Eirik Skjolde
 
Way Down The Rainbow ble til på Kongsberg musikklinje i 2016. Med utgangspunkt i psykedelisk rock, grunge og rock-ballader gjør de sin egen greie ut fra hvordan de føler og har det – med et mål om å spre glede rundt seg!

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat