lørdag 07.07.18
Festivalgata

Festivalgata konsertprogram // lørdag

I samarbeid med Quality Hotel Grand ønsker vi publikum velkommen til å kjenne på festivalstemningen!

Konsertstart: 11.00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

11.00: Ruud / Krogh Jazzgroup

12.30: Vintage Radio

14.00: BUVUS

15.30: Blue in Green

17.00: Peik Jazzband

18.30: Azfalt

20.00: Funkelia Groove Company

22.00: DJ Ole K

Bilder og omtaler:

Ruud / Krogh Jazzgroup består av seks drevne og erfarne hobbymusikere som er glad i jazz og improvisasjon, og har spilt sammen en 20-års tid med nesten samme besetning. Selv om enkelte i gruppa må sies å være godt voksne (eldstemann 85 år!), er spillegleden stor og swingfoten inntakt. Marianne Tovsrud Knutsen (vokal), Finn Krogh (tenorsax), Vebjørn Ruud (trompet), Vidar Rogstad (gitar), Bent Østebø Johansen (piano), Gunnar Nilsen (bass) og Thomas Bjørndahl (trommer)

Vintage Radio danner en helt ny forening mellom blues, soul, jazz og rock. De har en kjærlighet for den tradisjonelle bluesen og formidler ærlige tekster sammen med energiske riff, intense gitarsoloer og en følsom vokal. Bandet tar inspirasjon fra artister som Melody Gardot, Beth Hart, Joe Bonamassa og BB King. Høsten 2017 slapp de debutplaten og har vært aktuelle med flere konserter på blant annet Herr Nilsen, hvor de har blitt tatt godt i mot i jazz- og bluesmiljøet. 

BUVUS – Buskerud og Vestfold ungdomsstorband – er et jazzorkester som spiller både gamle slagere og ny, originalskrevet musikk. I BUVUS settes groover, sterke melodier og masse improvisasjon i høysetet. Bandmedlemmene kommer, som navnet tilsier, fra Buskerud og Vestfold, og de møtes fem helger i året for å øve, spille, jamme og spille konserter under ledelse av Andreas Rotevatn og Steffen Granly. 

 

Blue In Green gjør låter kjent fra vokalister som Nina Simone, Gladys Knight,  Sara Vaughan, Janis Joplin og Radka Tonef og framfører det med jazz-sekstett og sans for jazzens nærmeste musikalske slektninger. Sjanger; standardjazz utviklet med soul, blues og funk. De gleder seg til å besøke Festivalgata igjen og satser på like god stemning som i 2016.

Peik Jazzband består av ungdommar i alderen 14-16 år som nyleg har oppdaga jazzen. Dei spring ut av skulekorpset på Skøyen i Oslo, Peik, og dei har spelt saman fast i snart eitt år. Men sjølv om bandet har relativt kort fartstid, er det likevel mykje energi, speleglede og musikalitet å finne i uttrykket til bandet! Instruktør for bandet er Andreas Rotevatn. Han har som mål at ungdomane skal verte kjende med jazzhistoria gjennom Peik Jazzband. Sidan dette er ungdomane sitt fyrste møte med jazz, spelar dei hovudsakleg kjende standardlåtar frå den fyrste halvdelen av 1900-talet, som Basin St. Blues, Caravan og Misty.

Azfalt spiller instrumentalmusikk inspirert av Jaga Jazzist, Shining og Elephant9. Kvintetten har sine røtter fra Drammen og Lier, men også Iran og Bulgaria. Via ulike musikalske bakgrunner og etniske opphav markerer bandet seg med stor spredning i sjanger og uttrykk, samt dynamisk og musikalsk variasjon. Kjernen ligger likevel i jazzens harmonikk ikledd rockens uttrykk. 

Både fredag og lørdag kveld entrer Funkelia Groove Company scenen som siste nummer på programmet. Soul og funk er landskapet de beveger seg i, og dansefoten er vanskelig å holde i ro når disse 12 musikerne fyrer i gang. Kompet ledes fjellstøtt av bandets unge og drivende dyktige trommis, og blåserrekka består av noen av byens mest erfarne musikere. Når vokalrekka frontes av en av byens råeste vokalister er det ingen tvil: denne gjengen må oppleves!

Ole K har vært dj rundt om i Norge siden slutten av nittitallet, hovedsaklig på barer og klubber i Oslo, Stavanger og Tromsø (også en del sene kvelder på Circa Cafe i Kongsberg, tidlig 2000- tall.) Han spiller en salig blanding av (stort sett eldre) soul, funk, yacht rock, disco og pop. Ikke for sært, ikke for streit, men meget dansevennlig.

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat