fredag 06.07.18
Festivalgata

Festivalgata konsertprogram // fredag

I samarbeid med Quality Hotel Grand ønsker vi publikum velkommen til å kjenne på festivalstemningen!

Konsertstart: 11.00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

11.00: Orbit

12.30: Kongsberg Storband

14.00: Swing’it Dixieband

15.30: Sadhna

17.00: Kris Ivy

18.30: Ensemble Eliassen

20.00: Funkelia Groove Company

22.00: DJ Ole K

Bilder og omtaler:

Foto: Odd Eirik Skjolde
Epost: post at roligebilder.no
Tlf: 992 85 792

Kongsberg Storband – Bandet som tidligere har hatt så mange blivende dyktige jazzmusikere i rekkene, har igjen med seg en gjeng med spennende unge talenter. Jarle Storløkken har arrangert kjente låter av Steely Dan, John Scofield og Prince. Sammen med enkelte låter laget av bandets egne unge talenter, danner dette konserter med stor spennvidde og rom for mange solistinnslag. Jarle Storløkken og Jon Gunnar Tovsrud har samarbeidet om å få bandet i topp trim og vil lede det under festivalen.

Swing’it Dixieband spiller fengende og underholdende dixieland, med humor, kleine vitser, tre bøtter sjarm og en ustemt banjo – det hele kledd i klassisk stil med bukseseler, tversoversløyfer og stråhatter!

På sine mange reiser, har numedalsjenta hentet inspirasjon i møte med mennesker og natur. På både lekent og mystisk vis leverer Sadhna en sterk skildring av de mange aspektene ved mennesket, sjelsliv og naturens skjønnhet. Sadhna beveger seg på tvers av sjangre med innslag av alternativ pop, folk, jazz og world.  Tidligere i år slapp hun debutalbumet «i det ville hjertet», en uavhengig utgivelse med egenkomponerte låter. Albumet er utgitt på CD og digitalt.  

Kris Ivy innehar evnen til å skrive låter innen mange sjangere. Hans tekster har sitt utspring i ulike hendelser, betrakninger og erfaringer. Råmaterialet til de fleste låtene blir til med kassegitaren i fanget og med melodilinjer og tekst i hodet. Med seg har han sin faste 7 manns besetning som også er svært delaktig med å gjøre låt-idéene om til en svært balansert og levende opplevelse. De har til nå gitt ut to album, «Peace of mind (2008) og «That’s a fact» (2014). Det jobbes i disse dager med et nytt album. Konserten vil inneholde låter fra begge album, men også rykende ferskt materiale.

Ensemble Eliassen er et åttemansband under ledelse av trompetist og komponist Idar Eliassen Pedersen. Bandet har tidligere blitt beskrevet som sofistikert klubbjazz med lyriske melodilinjer og fjelljazzrusk i lomma, hvor hvert instrument trer tydelig frem i elegante arrangementer. Ensemble Eliassen har siden deres debut på den årlige turnéen «Fremtiden i norsk jazz 2017» jobbet med nytt låtmateriale og dette kommer til å utgjøre en stor del av konserten dere vil få høre av bandet på Kongsberg Jazzfestival. Foto: Oda Hveem
 

Både fredag og lørdag kveld entrer Funkelia Groove Company scenen som siste nummer på konsertprogrammet. Soul og funk er landskapet de beveger seg i, og dansefoten er vanskelig å holde i ro når disse 12 musikerne fyrer i gang. Kompet ledes fjellstøtt av bandets unge og drivende dyktige trommis, og blåserrekka består av noen av byens mest erfarne musikere. Når vokalrekka frontes av en av byens råeste vokalister er det ingen tvil: denne gjengen må oppleves!

Ole K har vært dj rundt om i Norge siden slutten av nittitallet, hovedsaklig på barer og klubber i Oslo, Stavanger og Tromsø (også en del sene kvelder på Circa Cafe i Kongsberg, tidlig 2000- tall.) Han spiller en salig blanding av (stort sett eldre) soul, funk, yacht rock, disco og pop. Ikke for sært, ikke for streit, men meget dansevennlig.

Andre artister

Dette er et bilde av Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
Kirketorget
Torsdag 4. juli / Kl: 19:00

Cezinando / Lemaitre / Synne Vo

Bilde av Thurston Moore
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Thurston Moore Group

tekstbilde særingfest
Smeltehytta
Fredag 5. juli / Kl: 19:30

Særingfest: Child of Illusion – Fred Moten & Brandon Lopez – Nicole Mitchell – Mayas/Buck/Stackenäs/Zanussi

tekstbilde særingfest kongsberg jazzfestival 2024
Smeltehytta
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Dette er et bilde av jazzparaden på Kongsberg Jazzfestival
Barnivalparken
Mandag 1. juli / Kl: 10:00

Bandworkshop

dette er et bilde av musikerne under jazzmesse på Kongsberg Jazzfestival 2024
Kongsberg kirke
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Jazzmesse

Gratis