fredag 07.07.17
Energimølla

Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll & Torun Eriksen

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 350,-,-

Konseptet knakende god sanger møter dreven musikkarrangør og et stort jazzorkester har vært gjort noen tusentalls ganger. Kanskje nettopp derfor er det så fristende å gjøre det igjen! Det blir premiere på et nytt musikalsk samarbeid når sanger og låtskriver Torun Eriksen møter fylkeskunstner Erlend Skomsvoll og Østlandets eget jazzorkester Ensemble Denada på Kongsberg Jazzfestival.

Pianist, komponist og orkesterleder Erlend Skomsvoll er utnevnt til Årets fylkeskunstner 2017 og mottar 150 000 kroner i arbeidsstipend fra Buskerud fylkeskommune. Konserten under Kongsberg Jazzfestival er en av flere prosjekter han gjør i Buskerud i løpet av dette året. Les mer om Årets fylkeskunstner her. 

Det finnes flere grunner til å plassere Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen på samme scene. Vi kan begynne med å sitere musikkjournalist Terje Mosnes som skrev at sangene som Torun Eriksen har laget til sitt nye album ‘Grand White Silk’ nesten uten unntak bærer i seg en poetisk og musikalsk substans langt i overkant av det aller meste som for tida utgis på plate. Legg til Erlend Skomsvoll, en partitur-skriver som for lengst har forlatt fastlåste sjangermønstre, og som ser på fri improvisasjon, intuitiv musisering og strikt nedtegnet musikk som likeverdige komponenter. Så er det Ensemble Denada, solid samspilt etter mange år på veien og fortsatt med musikere som er sultne på å revitalisere jazzens store formater. Og nå med en ny stemme i ensemblet: Komponisten, tekstforfatteren og ikke minst sangeren Torun Eriksen. Med en stemmeprakt, timing og musikalsk tilstedeværelse av det sjeldne slaget.

En fellesnevner for både tekster, medvirkende og musikalsk innhold i konserten er å komme videre. Ut av en fastlåst posisjon og inn i et nytt terreng. Uten at det nødvendigvis er radikalt eller radbrekkende, men at det skapes nye rom. Noe kan sikkert kalles pop, annet er definitivt jazz. Her er influenser fra salmer og norsk tradisjonsmusikk. Det som er sikkert er at dette samarbeidet blir noe nytt for Torun Eriksen, for Ensemble Denada og for kveldens musikkarrangør og musikalske leder Erlend Skomsvoll.  

Erlend Skomsvoll (musikalsk leder, Fender Rhodes), Torunn Eriksen (vokal)
 
Ensemble Denada:
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson (trompet, flugelhorn)
Even Kruse Skatrud, Nils Andreas Granseth (trombone)
Frode Nymo (sopransaks), Børge-Are Halvorsen (altsaks, fløyter), Atle Nymo (tenorsaks), Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)
Olga Konkova (piano), Jens Thoresen (gitar), Per Mathisen (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) 
Thor-Ivar Lund (lyd) 
 
NB! Begrenset antall sitteplasser. 

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat