lørdag 05.07.14
Kongsberg kirke

Elvira Nikolaisen / Mathias Eick

Konsertstart: 24:00 Pris enkeltbillett: 320 + bill. avg.,-

En av fjorårets store musikalske nyskapninger og gledelige overraskelser var samarbeidet mellom Elvira Nikolaisen og Mathias Eick. Nå tar de «Den store amerikanske sangboka» med seg inn i den storslåtte Kongsberg kirke til midnattskonsert på jazzfestivalens siste dag.

Elvira Nikolaisen slo igjennom med et brak med plata «Quiet Exit» i 2006. Hun ble raskt en meget populær og folkekjær artist med sine fine låter framført med en særdeles uttrykksfull stemme. Men en artist som har en slik sans for den gode tekst og den gode komposisjon, tiltrekkes selvfølgelig av «Den store amerikanske sangboka». Bak denne betegnelsen finner vi låter av berømtheter som Cole Porter, George Gershwin, Irving Berlin, Richard Rodgers og mange andre. At disse sangene har overlevd mange tiår og fremdeles står sterkt i bevisstheten både hos publikum og musikere, sier jo mye om hvor slitesterke de er og hvor gode de er.

For å virkeliggjøre drømmen om å framføre disse sangene innledet Elvira Nikolaisen et samarbeid med jazzmusikeren Mathias Eick. Det har vist seg å være usedvanlig klokt. Eick har i flere år tilhørt både den nasjonale og internasjonale jazzeliten. Han har håvet inn flere prestisjetunge priser og har utfoldet seg i mange forskjellige musikalske sammenhenger, fra Motif og Jaga Jazzist til Thomas Dybdahl og Motorpsycho. Av alle de forskjellige instrumentene han behersker, er utvilsomt trompeten hovedinstrumentet.

Da de to ga ut plata «I Concentrate On You» høsten 2013, ble den mottatt med høylytt ros. «Det er ubeskriveleg vakkert», skrev Roald Helgheim i Dagsavisen og fortsatte med at «det er årets album i alle klassar».  Dagbladets anmelder Torgrim Øyre kalte den «Et lunt hjørne for mørke høstkvelder», men denne inderlige og varme musikken passer minst like mye i lyse julinetter.

Elvira Nikolaisen (vokal), Mathias Eick (trompet), Eyolf Dale (piano).

Andre artister

Dette er et bilde av Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
Kirketorget
Torsdag 4. juli / Kl: 19:00

Cezinando / Lemaitre / Synne Vo

Bilde av Thurston Moore
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Thurston Moore Group

tekstbilde særingfest
Smeltehytta
Fredag 5. juli / Kl: 19:30

Særingfest: Child of Illusion – Fred Moten & Brandon Lopez – Nicole Mitchell – Mayas/Buck/Stackenäs/Zanussi

tekstbilde særingfest kongsberg jazzfestival 2024
Smeltehytta
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Dette er et bilde av jazzparaden på Kongsberg Jazzfestival
Barnivalparken
Mandag 1. juli / Kl: 10:00

Bandworkshop

dette er et bilde av musikerne under jazzmesse på Kongsberg Jazzfestival 2024
Kongsberg kirke
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Jazzmesse

Gratis